Bisbee och Tombstone = två västernstäder

17 oktober 2024 · Ett stopp på vägen.., Restips

Tombstone, Arizona.

Tips på gamla västernstäder i västra USA? Visst har vi det! Bisbee är en mysig gammal västernstad som ligger ca 2 timmar sydost om Tucson i Arizona och absolut värt ett stopp.

Ta en promenad längs huvudgatan Tombstone Canyon i Bisbee och stanna till vid någon av de caféer, restauranger, affärer och salooner som finns här. Ett trevligt stopp på vägen! Det gamla hotellet The Copper Queen Hotel byggdes 1898-1902 och är fortfarande ”up and running”. Här kan man titta inom på en bit mat eller dryck i saloonen. Stan byggdes i samband med gruvarbetet av koppar-, guld- och silverutvinningen och anor från detta ser man överallt. När man kör vägen ut från samhället är det kul att kika på husen som är målade och dekorerade i härliga färger som vi kanske inte ser så ofta här hemma i Sverige.

Bisbee, Arizona.

Bisbee, Arizona.

Tombstone, som är mer känt, ligger ca 1,5 timme från Tucson och är också en gammal västernstad. Den kan också vara värt ett stopp i. Den är mer ”turistig” än Bisbee och man får känslan av ”High Chaparall” där folk går utklädda i gamla västernkläder på huvudstråket och bjuder in till ”gun shows”. Som sagt – lite turistigt, men ändå ganska kul. Trottoarerna är gjorda av träplankor och huvudgatan är i grus – man väntar sig nästan att Lucky Luke eller någon av bröderna Dalton ska kika fram bakom husknuten.

Tombstone, Arizona.

Tombstone, Arizona.

Storyn skrevs av

Swanson's personal, Johanna.

Johanna

Resekonsult