TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Rundresa New York
Dag för dag
Dag 1 torsdag. Ankomst New York
Flyg med SAS till New York. Vid ankomst transfer till Embassy Suites.

Dag 2 fredag. Stor sightseeing
Efter frukost är det dags för en stor sightseeingtur på Manhattan där vi får se mycket av det som gjort New York så välkänt. Vi passerar bl.a. Central Park med Dakota Building, Museum Mile, Lincoln Center, Rockefeller Center, Times Square, 5th Avenue, Trump Tower, Empire State Building, Meatpacking District med Chelsea Market och High Line. Vidare SoHo, Chinatown, Charging Bull, Battery Park varifrån man ser Frihetsgudinnan. Turen avslutas normalt vid den vackra minnesplatsen 9/11 Memorial. På kvällen träffas vi igen för en gemensam middag.

Dag 3 lördag. Frihetsgudinnan och Ellis Island
Dagens sightseeing omfattar södra Manhattan. Tillsammans tar vi tunnelbanan till Battery Park, varifrån vi fortsätter med båt för ett kort besök till Frihetsgudinnan, som sedan 1886 hälsat över 12 miljoner immigranter välkomna till Amerika. Vi besöker sedan Ellis Island som under sex årtionden var nålsögat för alla de immigranter, inklusive många svenskar, som kom för att söka lyckan i New York eller vidare i Amerika. Sedan 1990 är Ellis Island ett museum. Tillbaka på Manhattan går vi längs Wall Street och ser även Trinity Church.

Dag 4 söndag. Gospelgudstjänst
På förmiddagen åker vi upp till Harlem, det svarta Amerikas andliga huvudstad. Harlem är ett samhälle med rika och fattiga, såväl som en stor medelklass, med historiska och kulturella landmärken och vackra hem. Vi gör en kort sightseeing innan vi besöker en baptistkyrka och lyssnar på gospelmusik (andra alternativ kan förekomma). Efteråt äter vi en gemensam "soul food"-brunch på en restaurang i Harlem.

Dag 5 måndag. Brooklyn/Williamsburg
En verkligt spännande dag, alltför få turister tar sig tid att se vad som ligger utanför Manhattan. Med buss tar vi oss till Brooklyn Heights, ett charmigt område och ett av de vackraste i New York med sina ”brownstone”-hus och en fantastisk utsikt mot Manhattan. Området har varit hem för många kända författare såsom Truman Capote, Henry Miller, Norman Mailer med flera. Vi stannar till vid foten av Brooklyn Bridge och går igenom ”Dumbo” (Down under Manhattan Bridge overpass) som är ett före detta industriområde, konstnärsenklav och i dag ett av de dyraste områdena i New York. Vi äter lunch på en traditionell diner, Junior´s, kända för sin cheesecake.

Vi åker förbi Prospect Park, Botaniska trädgården och Brooklyn Museum. Södra Williamsburg är hem för en stor ortodox judisk befolkning medan den norra delen är New Yorks hipsterkvarter. Ett mycket populärt område med charmiga och promenadvänliga gator, kaféer, gallerior och många små affärer. Vi besöker Mast Brothers chokladbutik och tar en eftermiddagsfika på Blue Bottle Coffee innan vi åker tillbaka till hotellet.

Dag 6 tisdag. Museer/Rockefeller Center
Knappast någon annan stad har lika många museer. Här finns museer för alla smaker. Tillsammans besöker vi Museum of Modern Art (MoMA) som är ett av världens bästa museer. Ni kan se klassiska konstnärer som van Gogh, Picasso och Matisse men även popkonst av Andy Warhol med flera. Man måste också se deras underbara Sculpture Garden. Enkel lunch.

Vidare till Rockefeller Center som består av 21 byggnader med bland annat Radio City Music Hall, tv-bolaget NBC, de vackra statyerna föreställande Atlas och guldglänsande Prometheus. Vi avslutar med att åka upp till 70:e våningen på Top of The Rock och får en vidunderlig utsikt över Manhattan. Resten av dagen fri.

Dag 7 onsdag. Ledig dag
Ledig dag. Trots vårt omfattande program är det mycket vi inte hinner med. Använd därför dagen efter eget önskemål. Färdledaren finns på hotellet på morgonen och hjälper till med planeringen. Onsdagskvällen hade vi tänkt som musikalkväll. Det är dessutom matinéföreställningar på flera musikaler. Vi kan köpa biljetter till de flesta föreställningar. Pris ca US$ 125-155. Beställ i god tid från Sverige.

Dag 8 torsdag. FN och hemresa
Utcheckning och buss till FN där vi gör en rundvandring där vi bland annat får se Säkerhetsrådet, Generalförsamlingen och olika utställningar. Obs! Besöket kan utgå eftersom FN ibland stänger med kort varsel. Vi besöker också Hudson Yards och ser fantastiska The Vessel. Vi hinner också med en promenad på The High Line. Lunch innan vi fortsätter till flygplatsen. Vid 18-tiden lyfter SAS och en stund efter start serveras middag.

Dag 9 fredag. Ankomst Sverige
På morgonen ankomst till Skandinavien.