TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Eastern Highlights
Dag för dag
Dag 1. Skandinavien - New York
Flyg nonstop från Stockholm eller Köpenhamn med SAS. Under överfarten serveras lunch samt ett mellanmål strax före landning. Dessutom finns ett omfattande underhållningssystem med bland annat filmer, nyheter, spel och musik. På eftermiddagen landar vi på Newarkflygplatsen och efter pass- och tullformaliteter tar vi buss in till Manhattan och inkvartering sker på Embassy Suites.

Dag 2. New York
Gemensam frukost och därefter en stor sightseeing på Manhattan. Vi får se det mesta av de platser och byggnader som gjort New York så välkänd, bland annat Empire State Building, Lincoln Center, Chinatown, Harlem, Central Park och Battery Park varifrån man ser Frihetsgudinnan. Vi stannar även till vid FN, där de som vill kan stanna kvar och besöka de allmänna utrymmena och souvenirshopen. En av kvällarna äter vi en gemensam middag i New York (ca US$ 60).

Dag 3. New York
Många har nog redan bestämt vad som måste göras i New York. Kanske besöka Frihetsgudinnan, ta båten runt Manhattan, åka upp i Empire State Building, shoppa eller ta en promenad längs någon aveny och känna atmosfären. Vårt hotell ligger absolut centralt, ett par kvarter från Empire State Building, Macy´s, Broadway och Times Square. Här är liv och rörelse, mängder av människor, New Yorkbor som åker rullskridskor till kontoret och människor som joggar i Central Park.

För de som inte ger sig ut på egen hand arrangeras en extra tur. Vi tar båten till Ellis Island vars immigrantmuseum är mycket intressant. Vi gör också ett kort stopp vid Frihetsgudinnan (ca US$ 50). Kanske någon vill se en musikal. Vi kan hjälpa till med biljetter om dessa beställs i Sverige.

Dag 4. New York - Washington DC
Efter frukost bordar vi vår buss. Vi kör genom staten New Jersey. Strax efter lunch ankommer vi den vackra amerikanska huvudstaden. Det första man noterar är att det inte finns några skyskrapor i downtown. Amerikanerna är stolta över sin huvudstad och detta med viss rätt. Breda avenyer, många parker, gräsmattor och träd. Vackra regeringsbyggnader i klassisk stil, imponerande monument såsom Washington-, Jefferson- och Lincolnmonumenten.

Vi passerar även Vita Huset, Capitolium, FBI, Watergate, det gripande Vietnammonumentet, Kennedy Cultural Center och Arlingtonkyrkogården med bröderna Kennedys minnesvårdar. På seneftermiddagen inkvartering på Washington Hilton. På kvällen äter vi en gemensam middag (US$ 55). (Ca 400 km.)

Dag 5. Washington DC
Hela dagen till egen disposition. Det finns mycket som lockar. Bland museer står Smithsonianmuseerna oftast högst på listan, liksom Newseum. Georgetown lockar med sina vackra pittoreska byggnader och trevliga restauranger. Reseledaren hjälper er att planera dagen.

Dag 6. Washington DC - Gettysburg - Horseheads
Vi lämnar Washington DC på morgonen. I Gettysburg stannar vi och tittar på det stora slagfältet från amerikanska inbördeskriget. Den 1-3 juli 1863 stod här det blodigaste slag som utkämpats i Nordamerika, vilket innebar vändpunkten på kriget och ett avgörande nederlag för General Lee. Här finns nu över 1 000 kanoner, monument och gravvårdar.

Vår färdväg går över bergskedjan Appalacherna och längs floden Susquehanna, som tillsammans gör att vi får en vacker dagsetapp. På eftermiddagen når vi Horseheads där vi övernattar på Fairfield Inn. (Ca 500 km.)

Dag 7. Horseheads - Niagara Falls
45 minuter norrut ligger Finger Lakes som består av fem avlånga sjöar. Tillflödet till Lake Seneca har grävt sig genom berget av skiffer och bildat en märklig canyon kallad Watkins Glen. Canyonen är mellan 5 och 15 meter bred och floden har bildat 18 vattenfall. Vi gör en promenad längs fallen och njuter av omgivningarna längs vinodlingar och Amishgårdar.

Uppiggade fortsätter vi vår bussresa till berömda Niagara Falls. Vi kör över gränsen till Kanada. Om vädret tillåter gör vi en båttur in mot fallen och ser dem "underifrån". En verklig häftig upplevelse. Vi stannar också vid Horseshoe varifrån man har en fantastisk utsikt över de tre fallen, de amerikanska och det kanadensiska, det senare nära 900 meter brett och även kallat Hästskofallet. Inkvartering sker på Embassy Suites. Hotellet ligger nära fallen. För de som önskar arrangerar reseledaren en middag på Skylon Tower, en roterande restaurang belägen i ett torn, varifrån man har en fantastisk utsikt över fallen (ca US$ 70). (Ca 330 km.)

Dag 8. Niagara Falls - Chicago
Vi har en lång bussresa framför oss. Vi kör genom provinsen Ontario i Kanada och korsar gränsen vid Detroit, tidigare världens bilmetropol. Städer som Jackson, Battle Creek och Kalamazoo försvinner bakom oss och vid 19-tiden anländer vi till Chicago, den gamla svenskstaden vid Lake Michigan. Inkvartering sker på Embassy Suites som ligger mitt i Chicago. (Ca 890 km.)

Dag 9. Chicago
Vi börjar dagen med en sightseeingtur som ger en god överblick av staden. Här finns inte särskilt många gamla byggnader, de flesta brann ner vid den stora branden 1871. Istället finns många moderna byggnader och Chicago kallas för skyskrapans födelsestad. Vi besöker Andersonville och Swedish American Museum. En gång i tiden var Chicago den stad i världen som hade näst mest svenskar, bara Stockholm beboddes av fler.

I Millennium Park hittar vi Anish Kapoor´s fantastiska skulptur Cloud Gate eller bönan som den också kallas. Eftermiddagen på egen hand. Vi rekommenderar ett besök på Willis Tower, Nordamerikas näst högsta byggnad, eller John Hancock Building som har en restaurang på 95:e våningen och en trevlig bar på 96:e. Gör gärna besöket i skymningen. En båttur på Chicagofloden är också en upplevelse. Chicago ett shoppingmecka, med mängder av affärer där man kan handla praktiskt taget allt.

Dag 10. Chicago - Skandinavien
Förmiddagen till egen disposition. Ni kan utforska staden som är promenadvänlig. Utmärkt shopping ifall resväskan inte är full. Vid lunchtid utcheckning och transfer till flygplatsen. Stockholmsflyget lyfter vid 16-tiden. Resenärer till Köpenhamn kan antingen följa med transfern eller stanna kvar och ha transfer på egen hand/bekostnad. Köpenhamnsplanet lyfter vid 22-tiden. Nonstopflygning till både Stockholm och Köpenhamn. Middag ombord efter start.

Dag 11. Ankomst Skandinavien
Stockholmsmaskinen landar på morgonen och Köpenhamnsmaskinen vid lunch. Eventuellt anslutningsflyg till slutdestinationen.