TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Amerika Populär
Dag för dag
Dag 1. Skandinavien - New York
Efter anslutande resa bordar vi SAS för atlantsprånget. Under överfarten bjuds vi på lunch samt ett mellanmål före landning. Dessutom finns ett omfattande underhållningssystem med bland annat filmer, nyheter och musik. På eftermiddagen landar vi på Newark och efter pass- och tullformaliteter transfer in till Manhattan och inkvartering på Embassy Suites.

Dag 2. New York
Vi inleder dagen med gemensam frukost där reseledaren ger en introduktion till resan. Därefter en tur runt New York som tar oss förbi många kända platser såsom Empire State Building, Lincoln Center, Broadway, Times Square, Wall Street, Chinatown, Harlem, Central Park och Battery Park varifrån man bland annat ser Frihetsgudinnan. Vi stannar även till vid FN, de som vill kan stanna kvar och besöka de allmänna utrymmena och souvenirshoppen. Broadway erbjuder många musikaler. Beställ biljetter genom Swanson´s i Sverige i god tid!

Dag 3. New York
Dagen till egen disposition. Färdledaren hjälper till med aktiviteter, tips och förslag till egna strövtåg. Ni kan ta båten runt Manhattan, besöka Frihetsgudinnan eller åka upp i Empire State Building. Shopping finns i överflöd eller bara promenera runt och se på folkvimlet. En extra tur arrangeras. Vi tar båten till Ellis Island vars immigrantmuseum är mycket intressant. Vi gör också ett kort stopp vid frihetsgudinnan (ca US$ 50). Vårt hotell ligger mycket centralt, några kvarter från affärerna på Fifth Avenue och Empire State Building. Ta gärna en promenad och känn atmosfären i New York.

Dag 4. New York - Washington DC
Efter frukost bordar vi vår buss och kör söderut. Strax efter lunch ankommer vi till den vackra amerikanska huvudstaden. Det första man noterar är att det inte finns några skyskrapor i downtown. Amerikanerna är ofta stolta över sin huvudstad och detta med viss rätt. Breda avenyer, många parker, gräsmattor och träd. Vackra regeringsbyggnader i klassisk stil, imponerande monument såsom Washington-, Jefferson-, och Lincolnmonumenten. George Washington själv valde ut platsen för den unga statens huvudstad.

Vår tur låter oss se ovan nämnda monument samt Vita Huset, Capitolium, FBI, Watergate, Smithsonianmuseerna, Kennedy Cultural Center och Arlingtonkyrkogården med bröderna Kennedys minnesvårdar. På seneftermiddagen inkvartering på Washington Hilton (ca 400 km). På kvällen äter vi en gemensam middag (US$ 55).

Dag 5. Washington DC
Hela dagen till egen disposition. Det finns mycket som lockar. Bland museer står Smithsonianmuseerna oftast högst på listan. Georgetown lockar med sina vackra pittoreska byggnader och trevliga restauranger. Reseledaren hjälper er att planera dagen.

Dag 6. Washington DC - Orlando
På förmiddagen lämnar vi Washington DC och flyger söderut till Florida, The Sunshine State. Vårt mål är nöjescentrat Orlando och här bor vi på Doubletree by Hilton. Rymliga rum och ett stort trevligt poolområde. Hotellet har transporter till SeaWorld, Disney och Universal Studios mot en mindre avgift.

Beroende på flygtider hinner ni eventuellt redan i dag med en av de stora attraktionerna, SeaWorld. Det är Amerikas största och bästa maritima park med stora delfinarier, sjölejon, sälar och späckhuggare. Här finns ett stort akvarium för hajar och ett område med arktiska djur och fiskar.

Dag 7. Disney World
Disney World består av Epcot, Hollywood Studios, Animal Kingdom samt det man oftast syftar på, Magic Kingdom. På morgonen beger vi oss till Magic Kingdom. Alla Disneys attraktioner är för både gammal och ung. Allwegbanan tar gästerna till Magic Kingdom. Här finns Framtidslandet, Äventyrslandet, Historiska landet m.m. Alla med spännande åkturer som The Pirates of Caribbean, Big Thunder, Spökhuset och lugna turer som It's a small world. Naturligtvis finns Musse Pigg, Långben, Kalle Anka och alla de andra figurerna där. Inträdet inkluderar alla attraktioner inom Magic Kingdom, så ni kan roa er långt in på kvällen.

Dag 8. Orlando
Orlandoområdet är världens största nöjescentra med mängder av nöjen, underhållning och attraktioner (även shopping) för alla åldrar. Dag 8 disponerar ni själv, men valet kan vara svårt. Disney fortsätter kanske att locka med parken Epcot. Här är tyngdpunkten lagd på teknik och framtidsutveckling, parat med återblickar i historien. Spaceship Earth är välkänt och på Universe of Energy kan man uppleva energins historia inklusive en spännande resa hos dinosaurier. En flerdimensionell upplevelse får man på "Disney & Pixar Short Film 4D". I World Showcase bjuder ett tiotal länder på utställningar om sitt land samt spännande matupplevelser.

Universal Studios är den största filmparken med mängder av häftiga attraktioner. Steven Spielberg (skapare av ET, Star Wars, Jurassic Park) har arrangerat mycket science fiction. I Island of Adventure väntar många spännande upplevelser som Spiderman och Jurassic Park. Attraktioner på filmsuccéer som Shrek (i 4D) och skräckfilmen The Mummy lockar. Omåttligt populära The Wizarding World of Harry Potter utökades 2014 med Dragon Alley och nu senast Hogwarts Express.

Äta måste man och Orlando erbjuder många alternativ. Man är duktig på att skapa trevlig atmosfär och här finns många temarestauranger. Hotellet en trevlig pool och vädret är oftast fint så det finns möjligheter till avkoppling också.

Dag 9. Orlando - Kennedy Space Center - Miami Beach
En timmes väg från Orlando ligger Kennedy Space Center varifrån alla amerikanska rymdraketer skjuts upp. Vi gör en rundtur där vi får se avskjutningsramper, kontrollrum med mera. Vi får också tillfälle att besöka ett museum med mängder av raketer, allt från de tidigaste på 1940-talet till Saturnusraketer, månlandaren och Space Shuttle. Glöm inte kameran!

Vi kör sedan söderut och utanför oss ligger många kända badorter. Vårt mål är dock den mest kända och mest klassiska av dem alla, Miami Beach och Marseilles Hotel som är ett bra mellanklasshotell i klassisk art deco stil och med perfekt läge.

Dag 10 - 11. Miami Beach
Två hela dagar till att sola, bada och koppla av. Hotellet ligger direkt vid Miami Beach fina och långa sandstrand. Dessutom perfekt centralt i South Beach med gångavstånd till de kända shopping- och nöjesgatorna Lincoln Road och Washington Avenue. Bara ett par kvarter till Ocean Drive med mängder av restauranger. Här finns många aktiviteter. Hyr en cykel eller Segway. Tycker ni om att fiska bör ni ta en fisketur. Runt Florida finns närmare 600 olika sorters fiskar, till exempel tonfisk, flundra och kungsfisk. Ofta leker delfiner i havet. Södra Florida har många sevärdheter.

Dag 11 arrangerar vi en extra tur till Everglades där vi åker ut med bärplansbåtar och får uppleva träsket på nära håll. Vi stannar även till och tittar på alligatorer (pris ca US$ 65).

Dag 12. Miami Beach - hemresa
Utcheckning på morgonen och därefter sightseeing. Vi kör först norrut längs Collins Avenue och ser lite av Miami Beach. Via downtown når vi Little Havanna. En stor del av Miamis befolkning är spansktalande och här finns en hel stadsdel med kubaner. Cigarraffärer, kaféer och ett myllrande gatuliv. Vi ser även Miamis stora kryssningsterminal och vid 13-tiden är vi på flygplatsen. Anslutande flyg till Chicago där SAS väntar med nonstopflyg till både Stockholm och Köpenhamn. Middag serveras efter start.

Dag 13. Ankomst Skandinavien
Frukost innan landning i Stockholm eller Köpenhamn. Eventuell anslutande flygning.