KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Rancher
Inledning
Finns det något mer uramerikanskt än en riktig västernranch? Atmosfären finns här och ändå erbjuds inkvartering av god standard. På ranchen händer det alltid något och man blir väl omhändertagen, så även om det är första gången man rider blir man snabbt en cowboy.

Alla måltider ingår och det är inte vilka måltider som helst. Riktig amerikansk västernfrukost. Stora stekar, picnics, BBQ med västernmusik och mycket annat.

Rancher i USA kan vara väldigt olika och man har själv ofta en föreställning om vad ranchbesöket ska ge. Swanson´s erbjuder två olika typer.

Resort Ranches
Inkvartering av förstaklass. Aktiviteter inte bara i form av ranchupplevelser, utan här finns också tennisbana med mera. och anläggningarna är lite större. Exempel är Tanque Verde Ranch.

Working Ranches
Den mest genuina formen av gästrancher. Här finns inte bara hästar utan som regel också mycket boskap och man deltar i arbetet. Standarden kan variera mellan enkel och medelgod. Exempel är White Stallion Ranch.

Tanque Verde Ranch, Tucson, Arizona


Tanque Verde är en ranchresort med 76 rum. Belägen på 900 meters höjd i ett typiskt Arizonalandskap, kaktusar runt omkring och taggiga bergskedjor i fonden. Den riktiga västernatmosfären finns här och ändå erbjuds inkvartering av hög standard. Alla rum har luftkonditionering, bad och toalett. På ranchen finns pool, jacuzzi, bastu, spa, tennisbanor med mera.

Alla aktiviteter och måltider ingår i priset. Alla aktiviteter sker ej dagligen. Flera olika ridturer erbjuds, till exempel frukosttur, heldagstur, övernattningstur, bergstur och rodeo för den våghalsige. Mountainbike-turer, fiske och naturcenter.


White Stallion Ranch, Tucson, Arizona


Ranchen är en working cattle ranch och är belägen cirka 3 mil från Tucson i Arizona. De 41 rummen håller hög standard och är smakfullt dekorerade i traditionell västernstil med mexikanska inslag, badrum och luftkonditionering i alla rum. Pool finns.

Både för nybörjare och erfarna ryttare finns här ett varierande utbud av ridturer. Dessutom finns flera andra aktiviteter, till exempel guidade vandringar, boskapsmärkning, tennis, spa, gym, bastu, massage, basket, biljard och volleyboll. Golfbana finns cirka 10 minuters bilfärd iväg. Kvällsaktiviteter flera dagar i veckan med till exempel cowboy barbeque, sing alongs och en dag i veckan har man rodeo.