KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Res med Nostalgia Magazine till Kalifornien
Resan tar dig med till bl.a. San Francisco, Sacramento och Carmel med sin fantastiska bilvärld. Vi möter världskända bil- och motorcykelbyggare som Arlen Ness och Roy Brizio i deras egna workshops. John D’Agostino blir vår ciceron i Oakland en av dagarna.

Vi besöker höstens Turlock Classic Car Swap Meet, upplever en vindag i Napa Valley, flera exklusiva bilmuseum, stor bilskrot bland mycket annat.

Lasse Theander var under 32 år en legendarisk mässgeneral för Custom Motor Show i Jönköping. Tack vare honom blev den årliga bil- och mc-mässan på Elmia varje påsk ett av Sveriges absolut största publikevenemang. Theander har under åren som projektledare för Förlag Albinsson & Sjöberg skapat sig ett obeskrivligt väl upparbetat kontaktnät i USA, som våra resenärer nu ska få njuta frukterna av.

Resperiod: 21-30 September 2017.
Reslängd: 10 dagar.
Sista anmälningsdag: 10 juni, 2017.

Dag 1, torsdag 21/9. Skandinavien - San Francisco
Avresa från Skandinavien och ankomst till San Francisco. Vår färdledare möter oss vid flygplatsen och tar oss till hotellet Holiday Inn Express i centrala San Francisco.

Dag 2, fredag 22/9. San Francisco
Vår första programdag för resan startar med sightseeing i centrala San Francisco där vi får se de berömda viktorianska husen, världens krokigaste gata Lombard Street och den brantaste Filbert Street. Vi planerar ett besök på Academy of Art University Automobile Museum samt stannar till för lunch på klassiska restaurangen Mel’s Drive In (på egen bekostnad). Sightseeingen avslutas med en rundvandring i Chinatown varifrån det är gångavstånd tillbaka till hotellet.

Eftermiddag och kvällen är fri och vi rekommenderar bland annat att ni besöker Pier 39 där ni kan se sjölejonen som blivit en turistattraktion eller Fisherman's Wharf som erbjuder många trevliga affärer och restauranger att välja på. Detta är enda dagen där ni på egen hand kan göra egna utflyktsmål, kanske shoppa på Union Square eller åka de världsberömda spårvagnarna i de branta backarna där Steve McQueen flög fram med sin Ford Mustang GT 390, i filmen "Bullitt" år 1968.

Ni som under er fria eftermiddag vill ta båten ut till den berömda fängelseön Alcatraz, Amerikas mest fruktade fängelse där gangsterledaren Al Capone satt inspärrad, måste boka detta hos Swanson´s redan innan avresan från Sverige (ingår ej i ordinarie program).

Dag 3, lördag 23/9. Napa Valley
Efter utcheckning från vårt hotell tar vi bussen över Golden Gate-bron för en heldag till USA:s mest kända vindistrikt, Napa Valley. Vi åker 101 norrut och stannar till i Petaluma där kultfilmen "American Graffiti" (svensk titel: Sista natten med gänget) spelades in, sen fortsätter vi till Francis Ford Coppolas vingård och får en vinprovning i deras filmmuseum. Francis Ford Coppola är producent för bland annat de två gigantiska Hollywoodklassikerna, "American Graffiti" och "The Godfather". På vingården visas även en av Tucker-bilarna från filmen "Mannen och hans dröm" bland mycket mer.

Vid lunchtid stannar vi till i St Helena och får lite tid för shopping på egen hand.
Under dagen får ni en bra inblick i det Kaliforniska vinets värld av vår svenska guide och vi kommer att göra små trevliga nedslag där det finns möjlighet att både provsmaka och köpa med sig vin. Tillbaka i San Francisco Bay området checkar vi in på vårt nya hotell som vi stannar på de kommande fem nätterna, Courtyard Emmyville i Oakland.

Dag 4, söndag 24/9. Turlock
Avresa i arla morgonstund och vi åker söderut för att anlända till höstens stora Turlock Classic Car Swap Meet så tidigt vi kan. Här spenderar vi sen dagen bland tillsalubilar och massor av försäljare av nya och gamla bildelar. Vi återvänder under eftermiddagen tillbaka till hotellet i Oakland.

Dag 5, måndag 25/9. Sacramento
Vi styr bussen mot Sacramento, huvudstaden i Kalifornien och gör ett besök hos Vintage Ford som har en stor butik med nostalgiprylar och ett stort sortiment av bildelar på lager. Vi åker vidare till Ramshead bilmuseum där vi också äter lunch (på egen bekostnad). På eftermiddagen stannar vi till vid Big M skroten som är ett perfekt ställe för den som letar delar, de har över 1 000 gamla jänkebilar.

Dag 6, tisdag 26/9. Oakland
Vi möter upp John D’Agostino som blir vår ciceron denna dag. Han kommer ta oss med till många olika intressanta bilföretag och bilbyggare i Oakland-området. Dagen avslutar vi med en riktig amerikansk grillkväll hemma hos John tillsammans med några av hans bilkompisar.

Dag 7, onsdag 27/9. Oakland
I dag besöker vi Roy Brizio Street Rods. Roy Brizio har byggt högkvalitativa street cars och hot rods i årtionden. Vi tittar in i hans butik och får en rundtur i hans verkstad där det alltid brukar finnas 15 pågående projekt i olika stadier.

Sen reser vi över till Arlen Ness Motor Cycles i Dublin. Arlen Ness är en av världens mest kända hojbyggare och har ett helt varuhus fullt av hojar, delar och kläder. Vi kommer också få möjlighet att se hans egna motorcykelmuseum.

Därefter åker vi till det mycket exklusiva Blackhawk Automotive Museum som bara har ovanliga och de allra finaste bilarna i sin samling. Vi planerar att äta lunch tillsammans inne i själva museet innan vi vandrar runt för att se alla bilar (lunchen ingår i resan).

Under eftermiddagen hinner vi också med ett besök på USA Hot Cars i San Ramon innan vi vänder tillbaka till hotellet.

Dag 8, torsdag 28/9. Pebble Beach och Carmel
Efter utcheckning från vårt hotelI reser vi med bussen söderut utmed den natursköna kusten på Highway 1. På vägen stannar vi till i Santa Cruz som var en missionsstation på 1700-talet. Vi lunchar i Monterey som var Kaliforniens huvudstad fram till 1848.

Innan vi kommer fram till den mysiga lilla staden Carmel gör vi ett besök på Canepa bilmuseum och ett stopp på Kaliforniens mest berömda och vackraste golfbana, Pebble Beach Golf Course. Vår sista måltid tillsammans äter vi i Carmel på Clint Eastwoods gamla berömda restaurang Hog’s Breath Inn (ingår i resan). Därefter checkar vi in på Hotel Pacific i Monterey för en sista natt i Kalifornien före hemresan.

Dag 9, fredag 29/9. San Francisco - Skandinavien
Vi checkar ut från hotellet och har transfer till flygplatsen bokad under dagen. För er som vill stanna kvar och fortsätta vistelsen i USA och se mer av San Francisco eller annan amerikansk ort så hjälper Swanson’s Travel er gärna att boka detta.

Dag 10, lördag 30/9. Ankomst Skandinavien

Med reservation för ändringar i programmet.

Pris per person
Del i dubbelrum 35.950:-
Enkelrumstillägg 8.550:-

Pris från Stockholm. Göteborg och Köpenhamn på förfrågan.

I priset ingår: 1. Flyg Stockholm - San Francisco t/r. 2. Inkvartering i del i dubbelrum 8 nätter på bra mellanklasshotell. 3. Daglig frukost varav en kontinental. 4. En lunch och en middag samt vinprovning. 5. Entréer enligt program. 6. Bussresa enligt program. 7. Service- och bagageavgifter på hotell. 8. Ett bagage på flyget. 9. Måltider på atlantlinjerna. 10. Flygskatter och bränsletillägg per den 16/1. 11. Kvalificerad svensk färdledning.

I priset ingår ej: Övriga måltider och drycker. Avbeställningförsäkring bör tecknas separat liksom komplett reseförsäkring. Kan beställas via Swanson´s.

Resan arrangeras av tidningsförlaget Albinsson & Sjöberg och tidningen Nostalgia Magazine. Förfrågningar om programmets innehåll görs till G9 Produktion AB, 0739-65 00 01 eller isabelle@g9produktion.se. Minimiantal deltagare 20.

Teknisk arrangör är Swanson´s Travel som handhar alla bokningar och betalningar. 0479-144 70 eller info@swansons.se.

Priset är baserat på flygpriser och bränsletillägg per den 16/1. Priserna är baserade på dollarkurs 8,60 - 9,20 och kommer inte att förändras om valutan är i detta intervall 40-35 dagar före avresa.

Betalnings - och avbokningsregler
Handpenning 5.000:- ska betalas inom 10 dagar från beställningsdatumet. Slutlikvid skall vara Swanson´s tillhanda 10/8. Betalningsavi erhålles från Swanson´s. Vid beställning ska korrekt namn och stavning enligt passet uppges.

Avbokningskostnader per person
Fram till 19/6 800:-
20/6-19/7 2.500:-
20/7-9/8 5.000:-
10-19/8 50 % av resans pris
20/8 eller senare 100 % av resans pris

Anmälan
När du anmäler dig behöver vi samtliga namn stavade enligt passet och tilltalsnamnet markerat. Vi behöver också födelsedata, nationalitet, adress och telefonnummer. Om specialdiet önskas ange även detta. Anmälan görs på telefon 0479-144 70 eller info@swansons.se. Resan kan endast bokas direkt hos Swanson´s.

Reseformaliteter
För resan krävs giltigt pass. För de flesta Skandinaver behövs ej visum. Däremot måste uppehållstillstånd sökas i förväg. Detta görs via ESTA och kostar USD 14. Resenären måste också ha komplett reseförsäkring. I övrigt gäller Swanson´s resevillkor.

Vi rekommenderar Europeiska ERV:s avbeställnings- och reseförsäkring. Bokas i samband med beställningen.

Specialisten på Amerikaresor
Med Swanson´s reser ni med ett tryggt och stabilt svenskt företag med gedigen kunskap. Swanson´s är Amerika!
LÄS MER OM OSS >>
Inte bara Amerika
Kanada, Västindien och Sydamerika är våra övriga destinationer. Guidade rundresor eller skapa din egen resa.
Nyhetsbrev
Ta del av våra nyheter, erbjudanden
och kampanjer först av alla. Fyll i din
e-postadress nedan så skickar vi dig
vårt nyhetsbrev.
Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans är det viktigt att ha en komplett och riktig reseförsäkring.
LÄS MER >>
Missa inte vår stora länksamling med fler än 1000 länkar för den Amerika-intresserade.
LÄS MER >>
Här finns kartor över USA:s alla delstater.
LÄS MER >>