KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
NHL hockeyresa 1-7 februari
Se Elias Pettersson och 10-talet svenskar

Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks ingår
Washington Capitals - Vancouver Canucks ingår
New York Rangers - Tampa Bay Lightning tillägg

Flyg från Växjö, Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Begränsat antal platser!

Elias kometkarriär fortsätter i Nordamerika. Följ med på en specialkomponerad hockeyresa där två matcher med Canucks ingår, bland annat mötet med Stanley Cup-vinnarna Washington Capitals. Du har också möjlighet att köpa till biljetter för en hemmamatch med New York Rangers. Resan går när Vancouver Canucks gör en östkustturne första dagarna i februari. Utöver hockey får du uppleva New York, Philadelphia och Washington DC med sightseeing i alla tre städerna. Daglig frukost ingår också.

Elias Pettersson har sedan första skridskoskäret visat att han hör hemma på världens största hockeyarena, NHL. Efter en mindre skada är han tillbaka igen för sitt Vancouver Canucks och har fortsatt precis där han lämnade, som en av Canucks nyckelspelare. Många förväntade sig att Canucks skulle vara en av NHL:s slagpåsar då de är mitt uppe i en föryngring av laget efter att flera av deras stora stjärnor som bröderna Sedin lagt av eller tradats. Men med unga stjärnor som nämnde Pettersson men också Bo Horvat och Brock Boeser så har de haft en succéstart på säsongen. Loui Eriksson bidrar med erfarenhet och Alexander Edler har haft en nytändning på backlinjen. Jacob Markström och Anders Nilsson turas om att vakta kassen.

Under sin roadtrip i början av februari ställs de bland annat mot Philadelphia Flyers och Washington Capitals. Washington Capitals är som känt de regerande Stanley Cup-mästarna efter sin första vinst någonsin förra året efter år av brustna förhoppningar. Laget är mer eller mindre intakt sen förra gången och förutom den svenska superstjärnan Nicklas Bäckström (av sina motspelare utsedd till NHL:s mest underskattade spelare) så återfinner vi även Alexander Ovetjkin som inte lär behöva någon närmare presentation. Evgeny Kuznetsov har tagit steget till att bli en av ligans absolut bästa centrar och Braden Holtby håller kassen säker. André Burakovsky och Christian Djoos är svenskar som har fått viktiga roller i lagbygget.

Philadelphia Flyers har under en period levererat blandade resultat under sin on-the-fly-ombyggnad men ingen kan förneka talangen som finns där. Claude Giroux som nu har tagit steget ut på kanten med Jakub Voracek på andra är två tredjedelar av en så bra förstakedja som man kan hitta i ligan. Deras unga backlinje har potential att bli en av ligans absolut bästa där spelare som Shayne Gostisbehere och Ivan Provorov redan har visat hur bra de är. Robert Hägg och Oskar Lindblom är redan stapelvaror i lineupen medan Christian Folin är på god väg att också säkra en ordinarie plats.

1 feb. Skandinavien – New York
Flyg med KLM från Växjö, Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn via Amsterdam till New York. Transfer till Doubletree Hotel beläget mitt på Manhattan.

2 feb. New York
Extra match Rangers – Tampa Bay Lightning
Vi gör en omfattande sightseeingtur och ser det mesta från Harlem i norr till Ground Zero i söder, Central Park, Strawberry Fields, Lincoln Center, Chinatown, Wall Street, Highland Park, Soho och mycket annat. Du har möjlighet att köpa till matchbiljetter för New York Rangers mot Tampa Bay Lightning.

3 feb. New York
I dag gör vi en rundvandring på Madison Square Garden. Resterande tid på egen hand.

4 feb. New York – Philadelphia – Washington DC
Match Flyers – Canucks

Vid lunchtid buss till Philadelphia, staden där Amerikas vagga stod och Amerikas Förenta Stater utropades 4 juli 1776. Vi gör en kort sightseeing och ser Independence Hall och Liberty Bell. Vi stannar även till vid Philadelphia Museum of Art, intressant för den konstintresserade och för alla andra Rocky Steps från Rockeyfilmerna. På kvällen ser vi Philadelphia Flyers mot Vancouver Canucks och får en första bekantskap med svensklaget, nyförvärvet Elias Pettersson, Loui Eriksson, Alexander Edler, Jacob Markström och Anders Nilsson. Philadelphia har också ett par svenskar, Oskar Lindblom och Robert Hägg. Efter matchen har vi cirka två timmar till Washington DC där vi inkvarterar oss på Fairfield Inn endast ett par kvarter från Capitols hemmaarena.

5 feb. Washington DC
Match Capitals - Canucks

Stor sightseeing där vi får se det mesta som har med maktens centra att göra. Vi passerar Vita Huset, FBI, Watergate, gör ett besök på Capitolium, ser flera att de vackra monumenten, till exempel Washington-, Jefferson- och Lincolnmonumenten och de gripande Vietnam- och Martin Luther Kingmonumenten. Vi besöker även Arlingtonkyrkogården med bröderna Kennedys minnesvårdar. På kvällen är det dags för en verklig toppmatch för oss svenskar, Canucks gästar Stanley Cup-vinnarna Capitals. Capitals har ju tre svenskar, Niklas Bäckström, Andre Burakovsky och Christian Djoos men också flera av ligans toppspelare.

6 feb. Washington DC – Skandinavien
Vid lunchtid utcheckning från hotellet och transfer till flygplatsen där KLM väntar för atlantsprånget. Middag ombord.

7 feb. Ankomst Skandinavien
På morgonen ankomst till Amsterdam där flygbyte sker för vidare anslutning till Skandinavien.

I priset ingår: 1. Flyg med KLM Skandinavien – New York, Washington DC – Skandinavien. 2. Inkvartering på bra mellanklasshotell i fem nätter. 3. Bussresa New York – Philadelphia – Washington DC. 4. Sightseeing i New York, Madison Square Garden, Philadelphia och Washington DC. 5. Transfer flygplats – hotell och v.v. 6. Daglig frukost. 7. Två matchbiljetter med bra platser. 8. Svensk guide i Amerika. 9. Service- och bagageavgifter på hotell. 10. Ett fritt bagage på flyget. 11. Måltider på atlantflyget. 12. Alla nu gällande flygavgifter och skatter (25/10).

Boka tidigt – Hard Rock Café
Boka senast 12 november och du får en tvårätters måltid inklusive skatt och dricks på Hard Rock Café i New York.

Pris per person i del i dubbelrum

Grundpris

19.680:-

Vuxen som 3:e person

17.150:-

Enkelrumstillägg

5.950:-

Flygtillägg Växjö

0:-

Flygtillägg Stockholm

750:-

Flygtillägg Göteborg

750:-

Flygtillägg Köpenhamn

980:-


Priset är baserat på flygpriser, skatter och avgifter per den 25/10. Priserna är baserade på dollarkurs 8.50-9.20 och kommer inte att förändras om valutan är i detta intervall 40-35 dagar före avresa.

Betalnings- och avbokningsregler
Handpenning 4.000:- samt eventuellt avbeställningsskydd ska betalas inom 8 dagar från bekräftelsedatumet. Slutlikvid ska vara Swanson´s tillhanda 14/12. Betalningsavi erhålles från Swanson´s. Vid beställning ska korrekt namn och stavning enligt passet uppges.

Avbokningskostnad per person
Fram till 30/11 1.150:-
1/12-14/12 4.000:-
15/12- 100 % av resans pris

Avbeställningsskydd
Vi rekommenderar Europeiska ERV:s avbeställningsskydd som kostar 6 % av resans pris. Kan bokas via Swanson´s. Obs! Matchbiljett till Rangers är ej återbetalningsbar oavsett tidpunkt.

Reseförsäkring
Man bör absolut ha en komplett reseförsäkring. Vi kan erbjuda Europeiska ERV som har en mer omfattande försäkring än flertalet hemförsäkringar. Försäkringen kan beställas via Swanson’s Travel eller vår hemsida. Pris ca 400:- under förutsättning att man har en reseförsäkring.

Anmälan
Anmälan görs till Swanson´s, telefon 0479-144 70 eller e-post info@swansons.se. När du anmäler dig behöver vi samtliga namn stavade enligt passet och tilltalsnamnet markerat. Vi behöver också födelsedata, nationalitet, adress och telefonnummer. Om avbeställningsskydd eller specialdiet önskas ange även detta.

Reseformaliteter
För resan krävs giltigt pass. För de flesta Skandinaver behövs ej visum. Däremot måste uppehållstillstånd sökas i förväg. Detta görs via ESTA och kostar USD 14. Resenären måste också ha komplett reseförsäkring. I övrigt gäller Swanson´s resevillkor.

Vi reserverar oss för att omnämnda spelare ej deltager i matcherna.
Teknisk arrangör: Swanson´s Travel.

Specialisten på Amerikaresor
Med Swanson´s reser ni med ett tryggt och stabilt svenskt företag med gedigen kunskap. Swanson´s är Amerika!
LÄS MER OM OSS >>
Inte bara Amerika
Kanada, Västindien och Sydamerika är våra övriga destinationer. Guidade rundresor eller skapa din egen resa.
Nyhetsbrev
Ta del av våra nyheter, erbjudanden
och kampanjer först av alla. Fyll i din
e-postadress nedan så skickar vi dig
vårt nyhetsbrev.
Jag godkänner användarvillkoren

Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans är det viktigt att ha en komplett och riktig reseförsäkring.
LÄS MER >>
Missa inte vår stora länksamling med över 1000 länkar för USA-intresserade.
LÄS MER >>
Kartor över USA och alla amerikanska delstater. Skriv ut kartorna eller se dem på skärmen.
LÄS MER >>