TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Kryssning till Alaska med svensk färdledning
Alaska är en synnerligen spännande destination och många platser kan vara relativt svåra att nå. Huvudstaden Juneau till exempel kan endast nås från havet. Resrutten är verkligen omväxlande. Små trevliga städer, hisnande natur, djupa fjordar, glaciärer och guldgrävarhistoria, inte minst i Skagway, den stora inkörsporten till Klondikes guldfält. Vi seglar bitvis längs Inside Passage. Sista stoppet blir i Victoria på Vancouver Island i Kanada.

Avresa 4 september 2019. Reslängd 11 dagar/9 nätter.

Rabatt och specialerbjudande
- Tidigare Swansonresenär får 700:- i rabatt.
- Boka balkonghytt så ingår dryckespaket som inkluderar juicer, specialkaffe, vin, öl med mera.

Celebrity Solstice
Celebrity Cruises är ett högklassigt rederi känt för sina eleganta fartyg, fina service och utomordentliga mat. Inredningen är elegant utan att vara prålig, det är lätt att trivas ombord. Hytterna är förhållandevis rymliga. Fartyget är på 122 000 ton, 317 meter långt och tar 2 850 passagerare. Ombord finns 9 restauranger varav fem är specialrestauranger med ett mindre pristillägg. Dessutom ett flertal barer, teater med underhållning, bland annat musikaler, pooler, gym och ett dagligt aktivitetsprogram.

Dag 1. Skandinavien - Seattle
Flygningarna sker med Lufthansa. Anslutande flyg till Frankfurt och vidare till Seattle. Lunch och ytterligare en måltid serveras. Vid ankomst till Seattle sker pass- och tullkontroll. Därefter möter engelsktalande guide i ankomsthallen och transfer till Hotel Warwick.

Dag 2. Seattle
Frukost på hotellet och därefter en sightseeing med engelsktalande guide. På kvällen ansluter svensk färdledning som sedan är med till och med Seattle Airport.

Dag 3. Seattle - kryssning
Sightseeing med svensk guide. Vi ser Waterfront, Ballard Looks och Pike Place Market. Vi hinner även åka upp i berömda Space Needle. Vidare till hamnen där Celebrity´s vackra fartyg Solstice väntar. Utfarten från Seattle är vacker. Celebrity är ett högklassigt rederi. Utsökt mat och trevliga allmänna utrymmen. Helpension ombord ingår.

Dag 4-9. Kryssning till Alaska
Dag 4 är till havs. Första stoppet blir i Ketchikan som är en pittoresk stad vid foten av Deer Mountain. Husen klamrar sig fast längs de branta bergssidorna. Tlingit-folket är skickliga träsnidare och gör vackra totempålar.

Dag 6 besöker vi Tracey Arm Fjord som är en djup och trång fjord och längst in ligger Sawyer Glacier. På eftermiddagen besöks Juneau, huvudstad i Alaska och staden kan endast nås via havet. Kongressbyggnaden är utsmyckad med totempålar och det är aldrig långt till verkliga vildmarken. Besök Red Dog Saloon och Alaskan Hotel och insup atmosfären från pionjärtiden.

Nästa dag kommer vi till Skagway som var den stora inkörsporten till Klondikes guldfält. Kring förra sekelskiftet bodde här 20 000 personer, i dag 800. Guldgrävarna tvingades klättra uppför branta bergväggar med alla förnödenheter. Efter något år byggdes White Pass och Yukon Railroad. Tågresan kan fortfarande göras och vi rekommenderar denna utflykt. På kvällen fortsatt resa längs Inside Passage.

Sista kvällen besöks den kanadensiska staden Victoria på Vancouver Island. Även om det är ett kvällsbesök hinner man se lite av den vackra staden. De brittiska influenserna syns tydligt.

Dag 10. Vancouver - Skandinavien

På morgonen åter i Vancouver. Buss tar oss till flygplatsen och flyget mot Europa lyfter strax efter lunchtid.

Dag 11. Ankomst Skandinavien
På morgonen flygbyte i Frankfurt och vidare flyg mot Skandinavien.

I priset ingår: 1. Flygresa enligt program. 2. Inkvartering i del i dubbelrum två nätter i Seattle på The Westin. 3. Frukost på hotellet. 4. Veckokryssning med Celebrity Cruises till Alaska. 5. Helpension ombord. 6. Transfer flygplats - hotell - hamn - flygplats. 7. Sightseeing i Seattle. 8. Flygskatter, hamnavgifter och dricks ombord. 9. Ett fritt bagage på flyget. 10. Måltider på flyget.

Obs! Engelsktalande guide på ankomsttransfer och på hotellet dag två. Svensk guide ansluter dag två på kvällen.

Pris per person

Del i dubbelrum

29.870:-

Enkelrumstillägg

14.950:-

Tillägg utsideshytt*

4.950:-

Tillägg balkonghytt*

7.750:-

Avbeställningsskydd

950:-

*Dubbla tillägget vid enkelhytt.

Flygtillägg
Stockholm 0:-
Köpenhamn 0:-
Göteborg 0:-

Resevillkor
Vid beställning betalas en handpenning på 4.000:- samt eventuellt avbeställningsskydd. Följande avbokningskostnader gäller:
Fram till 63 dagar före avresa 1.250:-
62-47 dagar 3.000:-
46-35 dagar 4.000:-
34 dagar eller senare 100 %

Har ni Swanson´s avbeställningsskydd och avbokning sker p.g.a. akut sjukdom, olycka eller dödsfall som drabbar resenären själv eller resenärens make/maka (alt. sammanboende under äktenskapsliknande former), barn, föräldrar eller syskon är avbokningskostnaden 1.250:- oavsett tidpunkt. Läkarintyg krävs. I övrigt gäller Swanson´s ordinarie resevillkor.

För resan krävs giltigt pass gällande minst sex månader efter resans avslutande. Dessutom krävs inresetillstånd till USA, ESTA och till Kanada eTA. Man bör även ha en komplett reseförsäkring. I övrigt gäller Swanson´s ordinarie resevillkor. Handpenning 4.000:- plus eventuellt avbeställningsskydd.

Kontakta Swanson's för mer information och bokning, 0479-144 70 eller info@swansons.se.
Specialisten på Amerikaresor
Med Swanson´s reser ni med ett tryggt och stabilt svenskt företag med gedigen kunskap. Swanson´s är Amerika!
LÄS MER OM OSS >>
Inte bara Amerika
Kanada, Västindien och Sydamerika är våra övriga destinationer. Guidade rundresor eller skapa din egen resa.
Nyhetsbrev
Ta del av våra nyheter, erbjudanden
och kampanjer först av alla. Fyll i din
e-postadress nedan så skickar vi dig
vårt nyhetsbrev.
Jag godkänner användarvillkoren

Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans är det viktigt att ha en komplett och riktig reseförsäkring.
LÄS MER >>
Missa inte vår stora länksamling med över 1000 länkar för USA-intresserade.
LÄS MER >>
Kartor över USA och alla amerikanska delstater. Skriv ut kartorna eller se dem på skärmen.
LÄS MER >>