KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Jubileumsrundresa 2018
Swanson´s firar 40-årsjubileum 2018 och enligt tradition arrangerar vi en specialgjord jubileumsrundresa. Trots att det är sjätte gången har vi en resrutt där ingen plats funnits med tidigare och likväl är resan absolut spännande och fullmatad. Som vanligt på jubileumsrundresorna är innehållet verkligt variationsrikt. Spännande bussresor, kryssning, underhållning, storstäder och pittoresk landsbygd.

Vi börjar i Boston och gör därefter en fyradagars bussresa i det vackra New England som just i denna tid går in i sin vackraste period då alla lövträd börjar ändra färg. I delstaterna Maine, New Hampshire och Vermont upplever vi ett vackert landskap med pittoreska små städer, välkända fyrtorn och de för området typiska täckta broarna.

Bussen tar oss till Kanadas charmigaste stad Quebec City där vi bordar vårt kryssningsfartyg som tar oss runt östra Kanada längs New Englandkusten tillbaka till Boston. Vidare till Nashville, country & westerns huvudstad, med musikhistoria och underhållning, bl.a. går vi på show på Grand Ole Opry.

Därefter väntar Texas, the Lone Star State. Här upplever vi starka mexikanska influenser i San Antonio, wild west i Banderas, charmiga Austin och nutidshistoria i Dallas vars siluett vi känner igen från TV-serien Dallas och där vi också besöker Southfork Ranch. Vi besöker även John F. Kennedy Memorial, platsen där JFK sköts.

Förstklassiga hotell, omfattande program, många upplevelser, utsideshytt på kryssningen, country show, helpension och dryckespaket ombord, daglig frukost och ytterligare 9 måltider. Färdledare är Kristina Thelander och Bo Thorén (med reservation för ändring).

Resa 1 startar 17/9.
Resa 2 startar 15/10.

New England
Boston - Kennebunkport - North Conway - Stowe

Resan startar i Boston, denna viktiga historiska stad. Staden har alltid haft stor politisk betydelse, allt från Boston Tea Party som startade frigörelsen från England, till Kennedyklanens hemvist liksom förre presidentkandidaten Mitt Romney. Efter incheckning på vårt hotell besöker vi den fina stadsdelen Beacon Hill där vi intar en lätt måltid på en lokal pub.

Nästa dag sightseeing med buss. Staden har en trevlig blandning av historiska byggnader och modern arkitektur och är ett viktigt finansiellt centrum. Trevligt hamnområde och St Charles River omger staden. Vi besöker berömda Faneuil Hall Market och Quincy Market och avslutar besöket i Boston med en lunch på en av John F Kennedys favoritrestauranger.

På eftermiddagen en två timmars bussresa norrut till Kennebunkport, ett litet pittoreskt kustsamhälle. Vi övernattar på Nonantum Resort som har trevlig atmosfär. En liten promenad ger oss en försmak på New Englands charm. F.d. presidenten Bush Sr har sitt sommarhem på Walkers Point i Kennebunkport.

Nu väntar tre dagars bussresa i New England. Vi kommer att uppleva den fantastiska färgprakten när naturen slår över till höstfärger. Rutten ger oss vackra kustvyer såväl som hänförande natur i lövskogsklädda bergsområden. Maine är känt för sina vackra fyrtorn. Portland Head, som vi besöker, är kanske vackrast av alla. Efter besöket här tar vi oss västerut till New Englands inland. Nu blir det lite mer bergigt och North Conway ligger mycket vackert i White Mountains. Här gör vi en kortare tågresa med Conway Scenic Railroad och äter lunch.

Nästa dag vidare på ”The Kanc”, Kancamagus Highway där färgerna är intensiva både vår, sommar och höst. New Hampshire och Vermont är känt för täckta broar och vi ser några stycken, bl.a. Saco River Bridge. I Bath, där vi stannar till, hittar vi en av de längsta och finaste broarna. Vi gör ett kort stopp i Barre, känt för sina fantastiska stenhuggare som arbetade med den lokala graniten. Stadens kyrkogård är fylld av originella gravstenar i granit. Waterbury är hemvist för glasstillverkaren Ben and Jerry’s, känt för sin glass och glasskyrkogård där man begraver utgångna glassorter. På vägen till Stowe stannar vi för att se tillverkning av äppelcider.

Stowe är en av New Englands mest kända skidorter. Vid den här tiden finns här ingen snö, men vackra färger och samhället är charmigt. Vi bor på Green Mountain Inn. Ta gärna en promenad innan vi samlas igen för en gemensam middag.

Vidare genom ett vackert landskap. Vi passerar gränsen till Kanada och på eftermiddagen ankommer vi till Quebec City som har en given plats på Unescos världsarvslista. Vid ankomst till Quebec City passerar vi Parlamentsbyggnaden, Citadellet, anrika Hotel Frontenac och gör ett besök i Viuex Quebec. Vi fortsätter att upptäcka den gamla stadsdelen nästa dag. På eftermiddagen bordar vi kryssningsfartyget. Middag ombord.

Kryssning i Kanada och New England
NCL:s fartyg Norwegian Dawn blir vårt hem den kommande veckan. Vi har alla utsideshytter, balkong mot tillägg. Helpension ingår liksom ett omfattande dryckespaket.

Fartyget ligger i hamn första dagen och vi gör en promenad i Old Quebec City. Med en blandning av över 400 års historia och med mycket europeiska influenser, framför allt innanför ringmuren Vieux Quebec, finns en fantastisk stadsmiljö. Smala gator och vackra byggnader som bäst upplevs till fots. Quartier du Petit Champlain är ett av de äldsta kvarteren i Nordamerika. Vid the Parliament finns 26 bronsstatyer som symboliserar historiska nyckelpersoner. Le Chateau Frontenac är ett av världens mest fotograferade hotell och ligger på toppen av Cap Diamant. Kanske ni tar en drink i baren innan det är dags att ta sig tillbaka till fartyget.

Klockan 18 lämnar fartyget Quebec. Första dygnet seglar vi längs St Lawrencefloden och vidare ut i St Lawrencebukten. Första stoppet blir Sydney, som tidigt lockade många immigranter. I dag finns här mer än 50 olika folkgrupper. Populära utflykter går till Fortress of Louisburg och till Baddeck, där Alexander Graham Bell Museum finns. Man kan även besöka First Nations som Kanadas ursprungsbefolkning kallas.

Nästa stopp är i Halifax, Nova Scotias största stad. En mycket karg kust omgärdar staden och en utflykt till Peggys Cove visar detta. Halifax har världens näst största naturliga hamn vilket gjorde staden till ett viktigt stopp i nordatlanttrafiken. Saint John ligger i New Brunswick och stadens historia blir tydlig i dess väderbitna utseende präglat av salt luft, hårda vindar och förödande bränder. Från Fort Howe´s utsiktspunkt kan man se vackra Bay of Fundy som är är känd för sina extrema tidvattensvängningar. Bay of Fundy var finalist då de sju nya ”Naturens underverk” skulle koras för några år sedan.

Den karga kustlinjen följer oss in i Maine där vi på septemberresan besöker Portland, Maines största stad. Trevliga konstnärskvarter, bra shopping och museer och staden upplevs gärna till fots. På oktoberresan ankrar vi istället utanför Bar Harbor och tar små båtar in till den pittoreska staden. Bar Harbor hade sin storhetstid kring förra sekelskiftet då den var en populär semesterdestination hos dåtidens överklass. Familjer som Ford, Morgan, Carnegie och Vanderbilt semestrade ofta här. Sekelskiftets charm är välbevarad. Man kan också göra en utflykt (tillägg), vilken vi rekommenderar, till den väldigt vackra Acadia National Park.

Utflyktspaket under kryssningen - jubileumserbjudande
För att få verklig behållning av kryssningens olika ”strandhugg” rekommenderas att delta i olika utflykter. Vi har satt samman ett paket som ni kan boka i samband med beställningen av resan. Genom att beställa alla tre utflykterna får ni ett verkligt specialpris och dessutom följer Swanson´s färdledare med på dessa turer och bistår de lokala guiderna. Paketet kan endast beställas i Sverige och bokas gärna i samband med att resan beställes, dock senast 90 dagar före avresa. Genom detta arrangemang kan vi även anpassa turerna lite efter vad vi tror vår resenärer helst vill uppleva.

Pris ombord: ca 2.300:-
Swanson´s jubileumspris: 1.590:-

Sydney
Ca 4 timmars busstur. Vår utflykt tar oss till hjärtat av ön och rutten visar några av öns mest dramatiska vyer kring vackra Cape Breton.

Halifax
Ca 4 timmars busstur med stopp på Titanic Cemetery (egentligen en del av Fairview Lawn Cemetery) där 121 av de förolyckade vid Titanics undergång finns begravda, bl.a. flera svenskar. Denna plats lämnar ingen oberörd. Vidare till Peggys Cove som ligger vackert vid St Margarets bukt och har ett kargt och dramatiskt kustlandskap. Platsen har ett fyrtorn från 1868 och i säsong är hummerfisket mycket aktivt.

Saint John
Ca 4 timmars busstur till bl.a. den pittoreska fiskebyn St Martin, där man kan se de stora svängningarna mellan ebb och flod i Bay of Fundy. St Martin var också känd för sin båtbyggarkonst. Ta en promenad genom den täckta bron och beskåda denna aktiva hamn. Vi tittar också på de världsberömda Reversing Rapids, där man kan se tidvattenssvängningarna. Turen avslutas med ett besök på ”The Old City Market”, den gamla saluhallen.

På septemberavgången görs även anlöp i Portland där det inte är nödvändigt med någon extra utflykt. På oktoberavgången besöks i stället Bar Harbor. Själva staden upplever man till fots. Ni kan boka till en intressant utflykt till vackra Acadia National Park, vilket vi gärna rekommenderar. Två timmars tur kan bokas ombord.

Nashville
Två intensiva dygn i Amerikas musikmetropol Nashville. Vi bor på häftiga Opryland Hotel och redan första kvällen kan ni besöka Nashville Palace som ligger nära hotellet. Nästa dag börjar vi med att besöka RCA Victor Studio B som är en legendarisk musikstudio där Dolly Parton, Elvis Presley, Patsy Cline, Jim Reeves och många andra världsartister gjorde sina odödliga hits. Intressant rundvandring.

Därefter besöker vi Country Music Hall of Fame som har hela Amerikas historia när det gäller countrymusik. Lunch intar vi på klassiska Wild Horse Saloon där vi även kan prova på linedance. Broadway är huvudgatan i Nashville och här finns ett otal barer där morgondagens stjärnor uppträder. Lite senare buss tillbaka till hotellet.

På seneftermiddagen samlas vi igen och går till Grand Ole Opry. Först en rundvandring bakom kulisserna och därefter intar vi våra platser för lördagskvällens countryshow som sänds live både på radio och tv. En verklig höjdpunkt. På söndagen lämnar vi hotellet vid lunchtid och har Johnny Cash som tema. Vi börjar med ett besök i hans hem i Hendersonville och på kyrkogården där han vilar. I Hendersonville bor för övrigt många countrystjärnor och vi passerar några av deras hem. På kvällen flyg till San Antonio.

Texas
Texas är kontinentala Amerikas största delstat, men ändå inte så välbesökt. Vi börjar i San Antonio i söder, vars trevliga centrum är inbjudande. De mexikanska influenserna är stora i arkitektur, mat och kultur och det märker vi snart under sightseeingturen. Vi besöker Market Square, den äldsta och mest kända marknaden som daterar sig tillbaka till tidigt 1800-tal. På det välkända Cafe´Mi Tierra kan man njuta av deras lokala bakverk. La Viilita är en annan av sevärdheterna i staden, här finns det möjlighet att bl.a. köpa hantverk.

Fort Alamo är en av Amerikas största historiska attraktioner. Davy Crockett och James Bowie försvarade fortet tillsammans med en handfull krigare mot 5.000 mexikanska soldater. Vi fortsätter till fots mot Riverwalk som kantar stadens lilla flod. Fler kilometer av promenadstråk med affärer, restauranger och barer. Nu fortsätter sightseeingen med en båttur på en del av San Antonio River. Staden upplevs bäst härifrån. Vi bor på Embassy Suites direkt vid Riverwalk.

Vidare en bussresa genom Texas karga landskap via Bandera med minnen från wild west. I Bandera äter vi lunch på en s.k. Duderanch och vi hoppas på att stifta bekantskap med de typiska Texas Longhorns. Efter lunchen stannar vi till i downtown Bandera, centrum för de många rancherna som finns här. I staden bor cirka 950 invånare. Här ligger den äldsta Honky Tonk baren i landet. Vi fortsätter genom det kuperade Texas Hills till Fredricksburg, en charmig liten stad som grundades av tyska immigranter under mitten på 1800-talet. Huvudgatan har många små trevliga affärer och även det välkända krigsmuseet Nimitz. Vi övernattar på Barrons Creek Inn och på kvällen äter vi en gemensam middag på en av de lokala krogarna.

Nästa dag fortsätter vi mot Austin, Texas huvudstad. Vi kör genom en del av Texas vindistrikt och vi passerar platsen där förre presidenten Lyndon B Johnson hade sin ranch. Innan vi inkvarterar oss på Embassy Suites passerar vi University of Texas och Austins Capitolium, som är byggd i vacker rosa granit från Texas.

Austin är en sprudlande stad med ett stort musikaliskt utbud. Mängder av barer och restauranger med livemusik, bl.a. längs 6th Avenue. Andra sevärdheter är de dryga miljonen fladdermöss som lever under Congress Bridge och som alla lämnar i skymningen de flesta kvällar under hösten. Söder om Congress Bridge i SoCo finns många trevliga butiker, restauranger och food trucks. Några kvarter är omvandlat till restauranggata där restauranger ligger i vanliga villor, många med livemusik på bakgården. Vi äter gemensam middag på en lokal restaurang med Texasmeny.

Resan börjar närma sig sitt slut. I Dallas ser vi först stadens berömda skyline, välkänd från tv-serien Dallas. I Dallas downtown besöker vi John F. Kennedy Memorial vid Dealey Plaza där presidenten blev mördad 1963. De flesta av oss som var från tonåren och uppåt kommer förmodligen fortfarande ihåg vad vi gjorde när budskapet om mordet nådde oss. I dag finns här ett intressant museum.

Vidare till Fort Worth, där vi ska bo vid Stockyards, ett stycke westernhistoria där kreatursmarknaden fanns förr. I dag charmiga kvarter med trevliga restauranger och här intar vi vår avskedsmiddag som gissningsvis innebär en rejäl Texas steak. Frukost och därefter åker vi till Southfork Ranch, känd från tv-serien Dallas, där vi lunchar innan det är dags för hemresa. Vid 16-tiden lämnar vi Texas och flyger till Chicago där SAS vänta för atlantsprånget till Köpenhamn eller Stockholm.

Dag 01. Skandinavien - Boston
Dag 02. Boston - Kennebunkport
Dag 03. Kennebunkport - North Conway
Dag 04. North Conway - Stowe
Dag 05. Stowe - Quebec (fartyget bordas)
Dag 06. Quebec - kryssningen startar
Dag 07. Till havs
Dag 08. Sydney Nova Scotia
Dag 09. Halifax Nova Scotia
Dag 10. Saint John/Bay of Fundy New Brunswick
Dag 11. Portland (i oktober Bar Harbor)
Dag 12. Anlöp Boston. Boston - Nashville
Dag 13. Nashville
Dag 14. Nashville - San Antonio
Dag 15. San Antonio
Dag 16. San Antonio - Bandera - Fredericksburg
Dag 17. Fredericksburg - Austin
Dag 18. Austin - Dallas/Fort Worth
Dag 19. Dallas/Fort Worth - hemresa
Dag 20. Ankomst Skandinavien

I priset ingår: 1. Flygresa enligt program. 2. Bussresa enligt program. 3. Inkvartering i del i dubbelrum på förstaklasshotell. 4. Sju dygn på kryssningsfartyget Norwegian Dawn. 5. Helpension ombord. 6. Dryckespaket Premium All Inclusive ombord. 7. I övrigt daglig frukost samt ytterligare nio måltider. 8. Transfers flygplats - hotell och v.v. 9. Sightseeing i Boston, Quebec, två turer i Nashville, San Antonio, Austin och Dallas. 10. Entréer enligt program inkl. show och rundvandring på Grand Ole Opry 11. Bagageavgifter avseende ett kolli på flyg samt hotell. 12. Dricksavgifter ombord på kryssningen. 13. Hamnavgifter. 14. Måltider ombord på atlantflygen. 15. Flygskatter och flygavgifter. 16. Kvalificerad svensk färdledning.

I priset ingår ej: Övriga måltider och drycker. Utflykter som arrangeras av NCL.

Obs! Svenska regeringen har aviserat en ny flygskatt för 2018 som tillkommer.


Pris per person  
Del i dubbelrum tidigare Swansonresenär

70.950:-

Del i dubbelrum ej tidigare Swansonresenär

72.450:-

Flygtillägg Stockholm

0:-

Flygtillägg Göteborg

550:-

Flygtillägg Köpenhamn

950:-

Tillägg balkonghytt

5.850:-

Avbeställningsskydd

1.550:-


Mindre justeringar i programmet kommer att göras och komplett program kommer med färdhandlingarna.

Avbokningskostnader  
Fram till 92 dagar före avresa

1.000:-

91-62 dagar före avresa

4.000:-

61-47 dagar före avresa

25 %

46-35 dagar före avresa

60 %

34 dagar eller mindre

100 %


Avbokningskostnad vid sjukdom och om ni har Swanson´s avbeställningsskydd 1.000:- fram till 62 dagar före avresa, därefter 1.850:- per person. Slutlikvid ska erläggas senast 65 dagar före avresa.


Specialisten på Amerikaresor
Med Swanson´s reser ni med ett tryggt och stabilt svenskt företag med gedigen kunskap. Swanson´s är Amerika!
LÄS MER OM OSS >>
Inte bara Amerika
Kanada, Västindien och Sydamerika är våra övriga destinationer. Guidade rundresor eller skapa din egen resa.
Nyhetsbrev
Ta del av våra nyheter, erbjudanden
och kampanjer först av alla. Fyll i din
e-postadress nedan så skickar vi dig
vårt nyhetsbrev.
Jag godkänner användarvillkoren

Oavsett om resan går till USA eller någon annanstans är det viktigt att ha en komplett och riktig reseförsäkring.
LÄS MER >>
Missa inte vår stora länksamling med över 1000 länkar för USA-intresserade.
LÄS MER >>
Kartor över USA och alla amerikanska delstater. Skriv ut kartorna eller se dem på skärmen.
LÄS MER >>