TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
San Francisco
Restauranger
I San Francisco kan ni äta mat från varje hörn i världen och ni kan äta billigt, men ni kan lika gärna lägga en förmögenhet – allt finns representerat. Det finns mängder av restauranger och barer och vi nämner bara några.

Resans första drink måste intagas i View Lounge på San Francisco Marriott med en otrolig utsikt i skymningen. Buena Vista är ett annat måste, inte så mycket för miljön, utan för att man påstår att det var här man "uppfann" Irish Coffee.

Utöver alla internationella matinriktningar finns här förstås många restauranger som serverar det kaliforniska köket som är en blandning av amerikanskt, franskt och orientaliskt. De bästa exemplen är Zuni Café, Gary Danko och One Market Street är högklassig med förvånansvärt bra priser. På andra sidan bukten, i Berkeley, finns den bästa och mest berömda; Chez Panisse.

Southwestern är en kombination av amerikanskt och mexikanskt och båda köken är mycket populära i västra Amerika. Populärast av de nya köken är Lulu´s och Azie.

Fog City Diner är en modern variant av den typiska amerikanska dinerrestaurangen. Menyn är en kreativ variation av California Cuisine. Det finns också riktigt traditionella Diners, Mel´s Diner och Lori´s har vardera två restauranger med riktigt autentisk 1960-talsmiljö. En annan lite kul restaurang är Foreign Cinema.

San Franciscos stora kineskvarter erbjuder mängder av restauranger. De bästa kinesiska restaurangerna anses vara San Tung, House of Nanking och Z&Y. Asiatiska köket är mycket populärt och The Slanted Door i Ferry Building är verkligt hett. E&O Kitchen på Sutter är också populärt.

Givetvis finns det många kända fiskerestauranger i Fisherman's Wharf, till exempel Sabella la Torre. På Pier 39 finns flera, mest känd är kanske Chart House som ligger längst ut med fin utsikt. Här hittar man också Swiss Louis och det något enklare Crab House. Dessutom ligger Bubba Gump här, lite enklare och billigare, men trevligt, uppbyggt efter filmen om Forrest Gump.

Bästa fisken får man normalt på andra platser men Forbes Island är utmärkt, ligger på en pir utanför Pier 39, delvis under vattnet. Farallon är en kreativ fiskrestaurang. Scomas i Sausalilto håller mycket bra klass. Sedan finns det många berömda restauranger och barer i de gamla välkända hotellen Tonga Room, Fairmont Room med flera.

Westfield Centre är ett stort shoppingcenter vid Market Street som har flera utmärkta restauranger, bland andra Lark Creek Steak Restaurant, om än lite dyr. Boulevard är en mycket snygg och "klassig" restaurang vid Embarcadero med amerikanskt kök. Wayfair Tavern är en klassisk och snygg taverna.

John´s Grill är nästan en nostalgitrip till 30- eller 40-talet. Zingari är en italienskinspirerad restaurang med livemusik nästan varje kväll. Kuletos är en norditaliensk restaurang.

Här finns många mexikanska restauranger som till exempel Dos Pistos och La Taqueria. En rejäl steak är ett måste. Morton’s och Ruth Chris är välkända liksom Alfred’s. Harris är nog stadens bästa.