TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
San Diego
Inledning
Americas Finest är vad San Diego kallar sig själv och efter ett besök i staden är man nog benägen att hålla med. San Diego har fantastiskt mycket att erbjuda. Utomhuslivet lockar självfallet med södra Kaliforniens klimat. Mängder av stränder finns längs Stillahavskusten och längs Mission Bay.

SeaWorld med bland annat delfinshower är ett måste. En anläggning med fiskar och havsdjur där man bör planera att spendera en stor del av en dag. San Diego Zoo i Balboa Park mitt i staden räknas som ett av världens bästa zoo. Balboa Park anlades till en stor utställning i början av 1900-talet och har vuxit upp till en oas mitt i San Diego. De flesta av museerna finns samlade i parken.

Downtown har fått en ordentlig ansiktslyftning och kalllas Gaslamp Quarter. Många kvarter är restaurerade i gammal stil med många restauranger och barer och är San Diegos nöjesdistrikt. Här finns gott om hotell. Stadens stora Convention Center ligger centralt i downtown just vid havet. San Diegos Fisherman's Wharf heter Sea Port Village och ligger i centrum vid småbåtshamnen. San Diego var förr en av marinens största hamnar. Idag finns bland annat hangarfartyget USS Midway som intressant museum. Halvön Coronado är ett välkänt exklusivt område med flera kända hotell, till exempel klassiska Hotel del Coronado och mera moderna Loews.

Närheten till Mexiko märker man direkt i både arkitektur, restaurangutbud och att spanska är vanligt. Det kan vara kul med ett besök "south of the border". Det tar mindre än en halvtimme från centrum till Tijuana. Bil är inte att rekommendera till Mexiko, bättre att utnyttja San Diego Trolley. Har ni gott om tid kan ett besök i gränsstaden Tecate rekommenderas, en liten stad utan Tijuans kommers och vägen ner går genom ett stycke fin Kaliforniennatur (väg 94). I Old Town kan man uppleva den spansk-mexikanska arkitekturen och atmosfären utan att passera gränsen. Här finns också affärer och flera mexikanska restauranger.

Mission Bay
Även om downtown är trevligt rekommenderar vi boende i Mission Bay-området. Här känns det som om man skulle kunna möta Beach Boys var som. Området vetter dels mot havet och dels finns en stor vik som bildar en insjö. Bra stränder åt båda hållen, aktiviteter, affärer, restauranger med mera. I norr gränsar Mission Bay till La Jolla som är en välmående, pittoresk och populär förort till San Diego.

Hotell i San Diego
Det finns fyra huvudsakliga områden att bo i. I Mission Bay, norr om staden, ligger hotellen vid eller nära stranden. Ofta med promenadavstånd till affärer och restauranger. Downtown har många hotell. Coronado Island är en exklusiv ö med flera högklassiga hotell. Hotel Circle ligger utanför staden och man bör vara bilburen om man bor här.