TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Los Angeles
Santa Monica
Har man kommit till Amerikas västkust vill man uppleva Stilla Havet. Det är få hotell som har strandläge. Santa Monica har en av de största och bästa sandstränderna och är också en av de trevligaste platserna att bo på i Stor-Los Angeles om än dyrt. Man känner inte att man befinner sig i en 10-miljonersstad. Raymond Chandler lät flera av sina böcker utspela sig i Santa Monica.

Stranden är både lång och bred och mycket populär, speciellt sommartid och på vår- och hösthelger. På vissa ställen stupar kusten brant innan man kommer ner till stranden och från The Palisades får man en vacker utsikt över stränderna. Santa Monica Pier skjuter ut i havet och är en välbesökt plats. Att sitta på restaurangen Lobster vid pirens fäste i skymningen är oförglömligt.

Klassiska Route 66 slutar här, berömda Pacific Coast Highway går längs stranden och Santa Monica Freeway börjar här. Trots dessa "bilistiska" namn klarar man sig faktiskt hyfsat utan bil. Det finns en bra busstrafik inom staden.

Mycket är centrerat kring ett 20-tal kvarter. Här finns det stora shoppingcentret Santa Monica Place. Third Street Promenade är två promenadgator med mängder av trevliga restauranger, barer, klubbar och många affärer. Lite längre söderut ligger också Historic Main Street med affärer och restauranger.

Oavsett om man stannar ett par dagar eller längre tid i Los Angeles är Santa Monica ett av de bästa ställena att bo på. Hotellen kostar som regel lite mer i Santa Monica, men att bo nära Stilla Havet lockar.