TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Los Angeles
Hollywood
Namnet Hollywood är nog ett av de mest sägenomspunna i Amerika. De klassiska gatorna Sunset Boulevard och Hollywood Boulevard är fortfarande stora dragplåster och utövar stor lockelse. Just Sunset Boulevard var fram till 1960-talet centrum för filmindustrin och här låg alla de klassiska filmbolagen.

En omfattande uppsnyggning har skett och kronan på verket är Hollywood & Highland Center, ett stort område som renoverats för 6 miljarder kronor. Här finns TCL Chinese Theatre med kändisarnas hand- eller fotavtryck på trottoaren, flera biografer, många trevliga affärer, restauranger i alla smaker och mycket filmatmosfär. I komplexet ingår Dolby Theatre som är Oscarsgalans hem. Disney har också byggt en egen premiärbiograf, El Capitan Theatre.

Ett besök i Los Angeles måste ju inkludera ett filmstudiobesök och den mest kända och bästa är Universal Studios som ligger i Burbank, endast ett tunnelbanestopp från Hollywood. I Burbank hittar man också Disney Studios, som dock ej ordnar några visningar. Warner Brothers har däremot en mycket intressant rundtur där hela turen är i en riktig studio. Den är endast öppen vardagar. Enda filmstudion kvar i Hollywood är klassiska Paramount Studios och utanför huvudgrindarna ser man fortfarande morgondagens skådespelare köa.

Givetvis är intresset stort för dagens megastjärnor och en sightseeingtur i Hollywood och Beverly Hills för att försöka se stjärnornas hem, till exempel Eddie Murphy, Britney Spears, Michael Douglas med flera. För nostalgikern är det förstås de gamla stjärnorna som gäller. I Westwood Memorial Park finns bland andra Marilyn Monroe, Frank Zappa och Roy Orbisons minnesvårdar. I Hollywood Forever Cemetery finns Tyrone Power, Mary Pickford och Rudolph Valentino.

För den nostalgiske finns också intressanta museer och trevliga restauranger. Att äta en hamburgare på Mel’s Diner, sitta på galonklädda soffor och lyssna på jukebox är en ren tripp till 50-talet.

West Hollywood och Beverly Hills
Hollywood är lite mer turistiskt. Fortsätter man västerut kommer man till West Hollywood som ger ett exklusivare intryck. Här finns utmärkt shopping längs Sunset Boulevard och Santa Monica Boulevard och Beverly Center. Här finns nöjen och ett kul utbud av restauranger.

Ett kul inslag på Sunset Strip är de stora ”billboards” med reklam för kommande  filmer och tv-serier. Här hittar vi också de klassiska klubbarna Whiskey a Go Go och The Viper Room.

Beverly Hills har bland annat berömda Rodeo Drive med exklusiva boutiquer där man lätt spenderar 10 000 dollar på en klänning. I Beverly Hills finns också många av de mest exklusiva villorna. Många gator är dock avstängda för trafik.