KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Los Angeles
Inledning
Los Angeles ligger i södra Kalifornien och har ett härligt klimat. Få städer har förknippats så mycket med drömmar som just Los Angeles och Hollywood. Men Los Angeles förverkligar också många drömmar. Här finns mycket att se och göra, men glöm inte att koppla av. Här finns kilometer efter kilometer av fina sandstränder och var som helst kan "Beach Boys" dyka upp.

Bil eller inte bil
Los Angeles är en väldigt stor stad, Amerikas näst största till folkmängd och största till ytan. Det var här man "uppfann" motorvägarna. Det är svårt att klara sig utan bil, samtidigt som rush hour är tre-fyra timmar både på morgonen och på kvällen.

Los Angeles har ett omfattande bussystem, men framför allt, ur en turists synpunkt, ett ganska bra tåg- och tunnelbanenät. Ska detta utnyttjas bör man bo i Los Angeles downtown som är navet. Det finns tåg till Anaheim, Long Beach, Redondo Beach, flygplatsen, Santa Monica, Hollywood, Burbank samt inåt landet. Det går således att turista i Los Angeles utan bil, men det blir ändå enklare och bekvämare med hyrbil.

Stränderna
Få storstäder är så kända för sina stränder som Los Angeles och stränderna är breda och inbjudande och sträcker sig kilometervis, för att inte säga milsvis, från Malibu i norr till egentligen San Diego i söder med avbrott för några hamnar och klippområden. Kända badorter avlöser varandra. Malibu, Santa Monica, Venice Beach, Redondo Beach, Huntington Beach, Newport Beach, Long Beach och vidare söderut.

Det finns märkligt nog inte så många hotell som ligger vid eller nära stränderna. Därvidlag är Santa Monica, Redondo Beach och Huntington Beach bäst. Annars gör man som LA-borna själva och tar bilen till stranden. Vattentemperaturen lockar inte till bad på vinterhalvåret.

Se mer
Los Angeles är en perfekt startpunkt för vidare resor i Kalifornien och västra Amerika. Härifrån är det knappt två timmar till San Diego. Norrut väntar hela den dramatiska kustvägen med Solvang, San Luis Obispo och tidningskungen Randolph Hearsts fantastiska skapelse, Hearst Castle.

Längre norrut kommer så Carmel, Monterey och San Francisco. Cirka fyra timmar nordost finns de mäktiga Sierra Nevadabergen med flera nationalparker.

Österut är det cirka fem timmar till Las Vegas och sedan vidare till Grand Canyon. Swanson’s kan hjälpa er att skräddarsy en bilresa eller så bokar ni något av våra färdiga bilpaket.

Kommunikationer
Los Angeles har flera flygplatser men den internationella är i särklass störst. Väljer man att bo vid flygplatsen blir man hämtad utan kostnad av hotellens bussar. Till andra platser i Los Angeles finns busservice för mellan US$ 15–30.

Greyhound har en stor bussterminal i downtown, men det finns ytterligare terminaler i de större förstäderna.

Los Angeles är byggt för bilen som är nästan oumbärlig. Motorvägarna gör att trafiken flyter, men vid ”rush hour” tar det lite tid.

Det finns ett omfattande lokalt bussystem men kanske tidsödande. Vissa delar av staden har ett bra tunnelbanesystem.