TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Miami Beach
Restauranger och nöjen
Restaurangerna och framför allt nöjeslivet har hög puls. Massor av gaturestauranger, kryddig och exotisk mat och inneställena är kändistäta. Robert de Niro äger själv Ago, Metro Kitchen har asiatisk touch, Tap Tap är kryddig haitisk krog. Traditionell amerikansk mat, framförallt fantastiska stekar hittar man på Smith & Wollensky med underbar utsikt mot Miami’s hamninlopp. Joe´s Stone Crab är en av de populäraste fiskerestaurangerna som dock bara är öppen när det är säsong för krabba. Floridas största delikatess Jerry´s Famous Deli hittar man också i artdecokvarteren.

De flesta hotellen ligger längs Ocean Drive och Collins Avenue. Längs Ocean Drive ligger också mängder av restauranger, nästan alla med trottoarservering. Trängseln är stor och utbudet varierande även om det är mycket karibisk och latinsk mat. På Gloria Estefans restaurang Larios och Dr Rodriques Cuba serveras kubansk mat liksom på Yuca. Gianni Versaces favoritcafé var News Cafe. 11 Street Diner är en klassisk diner från 1950-talet som är öppen dygnet runt.

Vidare finns många restauranger längs gågatan Lincoln Road och tvärgatan Espaniola Way. Även Sydamerika är representerat med flera karaktäristiska stekhus där Fogo de Chao är bäst och bästa snabbmatsställe är Five Guys. Nattklubbar och discon är centrerade kring Washington Avenue. Megaklubben Mansion, jazzklubben Jazid finns här och vid Collins berömda Skybar eller svårflörtade Privé, Set och exklusiva Liv.

De flesta av oss är kanske mer intresserade av att besöka en trevlig bar med tropisk miljö och njuta av en spännande atmosfär och det finns många alternativ. The Regent är en klassisk cocktailbar i artdecostil, Bodega är en tacobar med lönnkrog, Freehand har en tropisk trädgård med bästa brunchen och i deras bar Broken Shaker finns nog de bästa drinkarna.

Shopping i överflöd
Miami Beach har ett enormt utbud av shopping. Mängder av trendiga affärer, till exempel Versace, Armani, Exchange och alla andra märkesaffärer. Givetvis finns även affärer som Banana Republic, Gap, Quicksilver och Sephora. Utbudet utökas dagligen och South Beach kan konkurrera med trendiga affärsdistrikt i exempelvis New York och Los Angeles. Det mesta är inom gångavstånd på Collins Avenue och Lincoln Road.

Söker du större shoppingcentra är det dock bil som gäller. Till Aventura Mall kan man förvisso ta sig med stadsbuss. Över 300 butiker av hög klass. Bayside ligger över bron i Miami. Över 100 affärer och restauranger inklusive Hard Rock Café, kubanska restauranger och även viss underhållning.

Sightseeingbåtar tar er ut till kändisarnas villor och med Thriller, en racerbåt med över 1000 hk, svischar Miami Beach och Star Island förbi till ”tonerna” av Miami Vice musik. Dolphin Mall är Miamis största Outlet Mall och Sawgrass Mills, Floridas största factory outlet ligger lite längre bort.

Trolley och strandpromenad
Utöver vanliga stadsbussar som går längs Collins Avenue hela vägen upp till Aventura Malls finns Miami Beach Trolley. En helt kostnadsfri service från sydligaste punkten upp till 88th Street och Collins Avenue. Fyra olika linjer från tidig morgon till midnatt. Det finns numera en 4 km lång strandpromenad hela vägen från 5:e till 46:e gatan.

Sightseeing
Bästa sättet är att ta en tur med Big Bus Tours, en hop on, hop off tur som stannar på 42 platser i tre olika linjer. Turen tar dig inte bara till Miami Beach utan även Miami och till och med Little Havanna.

Kort och gott
Underbar strand, art déco-hotell, trendiga affärer och ett sanslöst shoppingutbud, restauranger i alla smakriktningar och prisklasser, nöjen, discon och exklusiva nattklubbar. Miami Beach är hett!