KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Clearwater Beach
Inledning
Utanför Tampa på Floridas västkust ligger flera långsträckta sandöar med Clearwater Beach i norr och St. Pete Beach i söder och dessemellan ett tiotal småstäder. Kännetecknande är en nästan oavbruten bred och fin sandstrand mot Mexikanska Golfen. Bor man vid Mexikanska sidan kan man också njuta av de fantastiska solnedgångarna. Mot insidan (östra sidan av öarna) har man ofta utsikt mot marinor och ett kul båtliv.

Bra läge
Både Clearwater Beach och St. Pete Beach har ett centralt läge i Florida. Det är bara drygt två timmars bilfärd till Orlando. Bilar man norrut kommer man snabbt till det mer genuina Florida och här hittar man till exempel Tarpon Springs, känt för sin produktion av tvättsvampar. Gillar ni grekisk mat är staden perfekt, då den är ett stort grekisk centra.

Homosass Springs är en härlig naturpark där man finner de vänliga sjökorna. I Tampa hittar vi en stor nöjes- och djurpark, Busch Gardens. Nöjesområdet framför andra är annars Ybor City, det gamla spanska området i Tampa. Här finns mängder av restauranger, barer och nattliv. Söderut avlöser de mer eller mindre kända badorterna varandra.

Clearwater Beach
Clearwater Beach är den mest namnkunniga badorten och har alltid varit mycket populär för skandinaver. Under de senaste åren har det pågått omfattande byggnadsarbeten och nu är Clearwater Beach återigen en riktig favorit. Förr fanns mest turist- och mellanklasshotell, men numera hittar man även högklassig inkvartering. Sandpearl Resort är en riktig pärla. Bortsett från absoluta centrum (se respektive hotellbeskrivning) är stranden imponerande bred och fin.

Staden har ett trevligt centrum på ett tiotal kvarter med affärer, restauranger, nöjen med mera. I norra delen finns också ett par kvarter med affärer och restauranger (nära Sandpearl Resort). Strax söder om centrum hittar vi Sheraton Sand Key. Om det är avkopplande sol och bad som är den absoluta huvudorsaken till semesterresan är själva Clearwater Beach en av de få platser i Amerika där man klarar sig utan bil. Vi rekommenderar ändå bil, om inte för hela resan så under en viss tid. Man upplever så mycket mer om man kan ta sig runt. Det finns förvisso en busservice som går från Clearwater Beach ner till St. Pete Beach.

Många små samhällen
Fortsätter man söderut avlöser öarna varandra med ett tiotal småstäder. Öarna är oftast smala med endast en husrad på vardera sida om vägen och en bred inbjudande strand mot Mexikanska Golfen. Med jämna mellanrum finner man hotell, lägenhetshotell, små shoppingområden och restauranger. Väljer man hotell här bör man ha bil.

Madeira Beach ligger strax före St. Pete och John´s Pass som är ett kul ställe. Precis vid brofästet ligger ett stort shoppingkomplex men också flera trevliga restauranger, barer och underhållning. I Madeira Beach har vi ett av de två Barefoot-hotellen.

St. Pete Beach
På sydspetsen hittar vi St. Pete Beach som bitvis har en relativt exklusiv framtoning. Hotellen är ofta resortanläggningar, det vill säga med relativt stor trädgård, stora pooler, gott om aktiviteter och så förstås en stor fin strand. Det finns också fler restauranger och shoppingmöjligheter nära hotellen. Utmärkt plats för sol, bad och semester.