TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Toronto
Inledning
Toronto är Kanadas största stad, men kommer ändå ofta i skymundan av de mera namnkunniga städerna i USA. Faktum är att Toronto har väldigt mycket att erbjuda sina besökare både vad gäller sevärdheter, nöjen, sport, restauranger och shopping. Toronto är en verkligt mångkulturell stad och dess drygt fem miljoner invånare kommer från mer än 75 länder. Toronto har också många teatrar och musikalscener. Den fördelaktiga kursen på Kanadas valuta gör Kanada mycket prisvärt.

Toronto ligger vid Lake Ontarios strand och är Kanadas finanscentrum. Staden är relativt kompakt med tanke på dess storlek och man klarar sig bra till fots eller så tar man hjälp av ett väl utvecklat spårvagnsnät. Centrum har mest moderna byggnader men det finns en del gamla och charmiga kvarter i till exempel the Destillary och Queens West.

Längst ner vid Lake Ontario ligger Air Canada Dome, berömda hockeylaget Toronto Maple Leafs hemmaarena. En av stadens största sevärdheter är CN Tower, en av västvärldens högsta byggnader. En utvändig glashiss tar dig snabbt upp 350 meter. Här finns bland annat en roterande restaurang och nattklubb. Det är nästan ett måste att äta middag här en kväll. Tornet har också en utvändig balkong med glasgolv, en spännande plats för ett foto för den som vågar. Man kan komma ytterligare 100 meter upp i tornet och se USA och Niagarafallen.

Shopping
Absolut mitt i staden finns Eaton Centre, Nordamerikas största downtown shoppingcenter. Här finns det mesta att köpa. Tvärs över gatan ligger Hudson Bay Company. Kvarteren runt kring Younge och Dundas är ett eldorado för shoppare.

Restauranger
Toronto har ett stort utbud av restauranger i alla prisklasser. Här finns kök från de flesta av jordens hörn. Ett måste är "360" på CN Tower med storslagen utsikt. En stek är ett måste. En klassiskt favorit är Barberian. Keg är lite modernare och har tre restauranger. Vällagad hamburgare är en populär trend. The Works är exteriört lite ruffig, invändigt kul miljö, skön takterrass under sommarhalvåret och utmärkt hamburgare till utmärkt pris. I Torontos Queen West-kvarter hittar man många intressanta restauranger och barer. Toronto är sporttokigt och har många sportbarer. The Real Sports Bar är stor och modern, med gigantiska skärmar. Wayne Gretzky´s ett måste för hockeyfans, Loose Moose är en klassisk sportbar.

Sport och nöjen
Alla älskar sport i Toronto och arenorna ligger centralt. Hockey med Toronto Maple Leaf spelas på Air Canada Arena och Rogers Center är hemmaarena för Blue Jays. Hockey Hall of Fame är måste för alla hockeynördar och här finns också en stor shop. Toronto är den tredje största teater- och musikalstaden i den engelsktalande världen. Royal Ontario Museum och Art Gallery of Ontario är välkända museer. Kvarteren kring Queens Street West är ett mycket populärt nöjesområde med barer, klubbar och restauranger.

Toronto prisvärt
Vi har förmånliga paket till Toronto, och dessutom är Kanada och Toronto prisvärda destinationer speciellt med tanke på den förmånliga valutakursen.

Utflykter
Sightseeing. Två timmars rundtur med guide där ni får se det mesta av stadens sevärdheter. Sommartid kan ni få samma tur baserat på en fast slinga, där ni kan hoppa av och på bussen under hela dagen.

Niagara Falls. Ett av Kanadas mest populära turistmål beläget cirka två timmar från Toronto. Buss till Niagara. Sightseeing kring fallen. Lunch ingår och sommartid även en tur med berömda "Hornblower" fram till fallen. Övrig tid ingår IMAX. Tid 10 timmar.