KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Jamaica
Inledning
Jamaica är Harry Belafontes "Island in the sun". Alla har vi säkert hört sången om ön i solen och om drömmarna. Våra drömmar är inte mindre än Harry Belafontes. Jamaica är verkligen Västindien. Ön är relativt bergig vilket ger ett vackert landskap. Grön, dramatisk, omgiven av fina sandstränder och ett fantastiskt turkosblått hav. Palmer och calypsomusik - Västindien!

Jamaica har alla förutsättningar att bli en stor turistdestination för oss frusna nordbor. Ön lockar med strand och hav, en vacker natur och många sevärdheter. Jamaicanen är också vänlig och trevlig och man blir verkligt positivt överraskad.

All Inclusive
Många hotell är all inclusive. Detta betyder att allt ingår. Alla måltider, drycker som läsk, öl, vin, drinkar (ej alltid märkesdrycker), nästan alla aktiviteter, dricks etc. Således har man redan från början klart för sig vad resan kostar.

Jamaica - Familjeön
Jamaica är på många sätt en utmärkt destination även för yngre familjemedlemmar. Utmärkt vatten och bra stränder. Holiday Inn Sunspree är favoriten. Hotellet är all inclusive, det vill säga i princip allt ingår. För barnen betyder detta ett speciellt program anpassat för dem. Barnen har dagtid egna matställen, det finns barndisco, liten växt- och djurpark. Barn under 12 år som 3:e eller 4:e person bor och äter helt fritt. Barnen betalar endast för flyget.

Jamaica - För alla smaker
Oavsett om du söker en lugn och avkopplande semester eller en aktiv, eller kanske en kombination av båda, så är Jamaica en utmärkt destination. Välj hotell efter smak. Sandals är all inclusive för par, med mängder av aktiviteter. Coco La Palm är ett trevligt mindre hotell och Half Moon är ett av Västindiens topphotell. Här kan vi även erbjuda lyxvillor med 4-7 rum med egen pool och egen personal, kock, städerska och butler.

Montego Bay och Negril
Montego Bay ligger på norra delen av ön och är den stora inkörsporten. Det är Jamaicas andra stad. Här ligger bland annat berömda Doctor Cave's Beach, dessutom en strandpromenad med en hel del affärer och restauranger. Cirka 15 minuter från Montego Bay ligger Holiday Inn direkt vid stranden.

En annan populär badort är Negril, knappt två timmars bilväg från Montego Bay. Här på västra delen hittar vi Jamaicas finaste stränder och i dag finns en mängd hotell och därmed även många kringaktiviteter. Man får dock räkna med att det i Negril är sol och bad som gäller i första hand.

Sevärdheter
Jamaica är en förhållandevis stor ö och har ett bergigt och vackert landskap. Många aktiviteter arrangeras på hotellen.

Dunns River Falls
Beläget en timme öster om Montego Bay. Man badar och klättrar i de trappstensformade vattenfallen. Möjligheter till lunch. På återvägen stannar vi till vid Discovery Bay där Columbus gick i land 1494.

Flodtur
En bild som ofta förekommer i Jamaica-broschyrer är ett par glidande på bambuflotte på Martha Braefloden. Vi bordar våra 10 meter långa bambuflottar och ger oss iväg nedåt floden. Sakta glider vi iväg i den tjocka djungelgrönskan, ner mot havet. Efter en timme når vi så havet.