TELEFON: 0479-144 70E-POST: info@swansons.se
KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Buenos Aires
Inledning
Buenos Aires i Argentina måste vara världens mest underskattade storstad. Det är en absolut favorit. Staden har lyckats förena en europeisk känsla med en exotisk atmosfär och kallas även för Sydamerikas Paris. Staden är enorm med sina 13 miljoner invånare. De olika stadsdelarna står i kontrast mot varandra och skapar hela tiden ett intresse att se mer.

Mat och dryck är ett mycket allvarligt ämne i Buenos Aires och utbudet är enormt. Till detta fantastisk shopping av bra klass och med bra priser. Stadens invånare tycker också om lite stil och finess med sin kosmopolitiska blandning av Italien, Spanien och kryddat med Frankrike. Det är lätt att hitta och staden inbjuder till promenader.

Huvudstråket är Avenida 9 de Julio, världens bredaste aveny med den berömda El Obelisco. Vid Plaza de Mayo finns stadhuset, presidentpalatset Casa Rosada där "de galna mödrarna" vecka efter vecka demonstrerade i protest mot de som försvann under diktaturen. Här ligger också den pampiga katedralen där Argentinas landsfader San Martin ligger begravd.

Ett måste är den berömda kyrkogården Recoleta, med imponerande mausoleer, där en plats kostar som en mindre lägenhet. Här finns Evita Perons gravvård.

Ett annat måste är stadsdelen Boca som är hemvist för ett av Sydamerikas mest kända fotbollslag, Boca Juniors (Maradonas klubb). Klubbens färger är gult och blått, tagna från flaggan på den första båt som man såg när klubben bildades. Båten hette Drottning Sophia och var ett svenskt lastfartyg som gick mellan Köpenhamn och Buenos Aires. I Boca hittar vi också enormt färgglada kvarter med kaféer och tangorestauranger.

Tango är ett verkligt Argentinskt fenomen och ett besök på en tangorestaurang är ett måste. Det som verkligen sätter pricken över i:et är det stora utbudet av restauranger, dessutom av hög kvalitet och till förmånliga priser. Givetvis måste man prova på en rejäl köttbit, världens bästa kött enligt argentinarna själva. Lokala viner finns av hög klass och till bra priser.