KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Viktig information
Förköp
Alla resor har krav på förköp 7 dagar. Dock är alltid de billigaste flygbiljetterna kvoterade varför man bör boka i god tid.

Slutbetalning

Slutlikvid ska ej erläggas tidigare än 35 dagar om inte annat framgår av Swanson´s bekräftelse eller av prislistan. Flygbiljetter med kampanjpris ska betalas inom tre dagar.

Hotellrum
Storleken på hotellrum varierar relativt mycket från hotell till hotell. På samtliga våra hotell gäller att rummen har toalett med bad och/eller dusch, tv och telefon. Vid incheckning kommer ni som regel att avkrävas ett avdrag av kreditkort för att "öppna upp" telefonen eller för att kunna debitera kostnader på rummet. Det blir allt vanligare att hotellet drar en deposition vid incheckning på en uppskattad summa. Denna krediteras sedan vid utcheckning. Har man ej kreditkort lämnas en deposition.

Enkelrum
Bäddning kan vara allt från en vanlig enkelsäng (ca 90 cm bred) till Queensize eller t.o.m. Kingsize.

Dubbelrum
Bäddning kan vara en dubbelsäng (ca 130-140 cm bred), två enkelsängar, två dubbelsängar eller en Queen/Kingsizebädd.

Del i dubbelrum
Del i dubbelrum säljs ej till ensamma personer. På rundresor kan vi boka del i dubbelrum som önskemål. 31 dagar före avresa meddelas om någon annan på samma resa önskat dela rum. I annat fall debiteras enkelrumstillägg. På övriga resor måste enkelrum bokas från början.

Flerpersonersrum
Beroende på rummets storlek och lokala föreskrifter kan man vara 3 eller 4 personer i ett rum. Det förekommer i princip aldrig tre eller fyra bäddar i ett hotellrum, utan ett flerpersonersrum har två dubbelsängar (ca 130-140 cm). I vissa fall kan man få en extrabädd (vikbar) insatt. Denna bädd är av sämre kvalitet och rummet blir trångt. Extrabädden beställs och betalas på plats. I vissa lägenheter kan finnas en bäddsoffa som dock har begränsad komfort.

På de flesta hotell bor barn under 12 år utan kostnad. Ett rum för två vuxna och ett barn kan innebära att rummet har en kingsize (155-180 cm). I annat fall avser trepersonersrum ett rum med två dubbelsängar (130-140 cm) eller en enkelsäng och en dubbelsäng.

Luftkonditionering
Centrala luftkonditioneringsanläggningar är inte alltid uppkopplade vintertid.
I t.ex. New York startas de inte förrän i maj månad. Vid en varm vårdag eller sen höstdag kan därför inte alltid luftkonditionering påräknas. Luftkonditioneringsapparater låter, speciellt om varje rum har ett eget aggregrat.

Frukost
Frukost ingår mycket sällan i hotellpriserna. På vissa hotell och motell ingår kontinental frukost, d.v.s. kaffe, juice, bröd och eventuellt flingor och youghurt. Tänk på att med bröd menas inte alltid matbröd utan det kan vara sött bröd som donut eller muffins. Endast ett fåtal hotell har full amerikansk frukost i priset.

Resort fee/Urban fee
Många hotell tar ut en extra kostnad, så kallad resort fee (finns även andra namn). Denna kan inkludera flera olika saker, wifi, vatten på rummen, fria lokala samtal, solstol etc. Är denna känd och obligatorisk vid bokningstillfället är den normalt inkluderad i våra priser alternativt informeras om att den betalas på plats. Är den frivillig kan den bokas/betalas på plats. Om sådan avgift införes efter bokningstillfället kan den påföras på plats och arrangören är då inte ansvarig och återbetalningsskyldig.

Kreditkort - betalning av resan
För betalning mot kreditkort gäller den resebyråns egna villkor, där resan är köpt. Kontrollera detta vid beställningstillfället. Det är stor skillnad mellan kreditkort och betalkort/bankkort. Läs mer på Tips inför resan.

Flygbiljetter
Det är möjligt att ändra flygreservationen efter bokningstillfället, men det innebär normalt att priset kan ändras. Efter det att biljettering gjorts (eller vid flygprisgaranti) kan bokningen ej ändras. Kampanj/specialbiljetter kan aldrig ändras. Det är oerhört viktigt att resenärens namn i biljetten överensstämmer med passet och är korrekt stavat. De flesta flygbolag tillåter ej namnändring eller ändring av stavning. Det är resenärens ansvar att i samband med resans bekräftelse kontrollera stavningen.

Flygprishöjningar - flygprisgaranti
Önskar ni undvika eventuell flygprishöjning kan ni betala flygandelen vid bokningstillfället. Flygbiljetterna skrivs då ut till nuvarande priser. I annat fall debiteras eventuella flygprishöjningar. Obs! När väl biljetten är utställd, går den ej att ändra och avbokningskostnaden är normalt hela flygbiljettspriset oavsett tidpunkt.

Flygskatter/säkerhetsavgifter/bränsletillägg.
Dessa kostnader kan korrigeras med omedelbar verkan och har man ej beställt flygprisgaranti påförs eventuella justeringar vid slutfakturering. Således kan dessa ändras upp eller ner utan att resenären informeras.

Graviditet
Det finns olika restriktioner vid resa när man är gravid.

Avbeställningsskydd: De flesta avbeställningsskydd gäller ej om avbokningen görs på grund av graviditetens följdverkningar. Swanson´s eget avbeställningsskydd gäller dock t.o.m. 23:e graviditetsveckan. Vissa hemförsäkringar täcker t.o.m. vecka 28. Vissa reseförsäkringsbolag har försäkringar som gäller t.o.m. vecka 31.

Reseförsäkring: Flertalet reseförsäkringar exkluderar kostnader som är att tillskriva graviditeten oavsett hur långt graviditeten är gången. Det är viktigt att kontrollera med sitt försäkringsbolag vad som gäller exakt för att inte stå oförsäkrad.

Reseföretagens begränsningar: Rederierna accepterar inga resenärer som är i 24:e veckan eller framåt. Flygbolag accepterar i regel resenärer fram till 36:e veckan. Ingen återbetalning fås från flygbolag eller rederier om man trots detta har en resa inbokad.