KONTAKT BETALA TILL SWANSON'S OM SWANSON'S SITEMAP
Regler för handbagage
Stränga regler gäller för vad som får medföras i handbagaget. Detta berör i första hand varor och produkter som är flytande, sprejer, geléer, cerat och liknande.

Ingen enskild förpackning får vara större än 100 ml. Alla behållare ska få plats i en genomskinlig återförslutningsbar plastpåse av maximalt en liters storlek.

Mjöl, pulver och liknande är begränsat till 350 ml, förutom medicin och barnmat nödvändig för själva flygresan som får medföras utöver ovanstående mängder.

För mer information om bagage se transportstyrelsens hemsida.

Elektriska apparater
Elektriska apparater, t.ex. mobiltelefoner, surfplattor och datorer som ska medföras ombord måste vara laddade.

Taxfree på utresan
Det är numera tillåtet att handla taxfree på de flesta EU-flygplatser och även att ta med detta vid transfer på en EU-flygplats om förpackningen är försluten och kvittot medtages. Vid resa till Amerika kan förbud till och från införas varför man bör kontrollera när man handlar. Däremot kan man sedan inte ta med det ombord om man fortsätter med inrikesflyg i Amerika.

Taxfree på hemresan
Om resan sker med direktflyg till Stockholm eller Köpenhamn kan man handla på avreseflygplatsen. Sker flygbyte i Köpenhamn eller inom övriga Europa, får man som regel inte handla på avreseflygplatsen, utan detta får då ske vid transfer. Flyger man vidare med inrikesflyg i Sverige efter ankomst till Stockholm gäller regeln att man max får föra med vad som får plats i en enliters plastpåse.

För mer information om taxfree se transportstyrelsens hemsida.
Vi reserverar oss för ändringar och olika länders/flygbolags egna regler.